Internationale seminars Mensenhandel voor de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie

Vanaf maart 2022 tot en met juni 2023 organiseert ERA (Academy of European Law) in samenwerking met diverse Europese opleidingsinstituten zes seminars over mensenhandel. Het doel van de seminars is om internationale samenwerking te versterken, straffeloosheid tegen te gaan, onderzoeken naar verdachte geldstromen te bevorderen en de algehele vraag naar mensenhandel terug te dringen.

Ook SSR is betrokken waardoor Nederlandse rechters, raadsheren, officieren van justitie en advocaten-generaal hieraan kunnen deelnemen. Het eerste seminar ‘Trafficking in Human Beings: Countering impunity by enhancing investigations and prosecutions’ wordt gehouden op 24 en 25 maart 2022 in Trier. Achtergrondinformatie en een overzicht van alle seminars is te vinden op de ERA-website.

Aanmelden
Via bovenstaande link naar de ERA-website is bij ieder seminar informatie te vinden over onder andere de kosten per seminar, de reis- en verblijfkosten en is er een link naar het aanmeldformulier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met SSR team Internationaal.

Nieuwsoverzicht