SSR organiseert Meimaand Thuisleermaand

In mei organiseert SSR de Meimaand Thuisleermaand. Hierbij wordt de variëteit in het online-aanbod belicht door dagelijks een webcollege, interview, e-learning module, podcast of uitvoering van een cursus in de ‘virtual classroom’ onder de aandacht te brengen.

Eerder dit jaar kondigde SSR de Meimaand Leermaand aan in het kader van het zestigjarig bestaan (een jarige trakteert tenslotte!). Daarvoor waren bijzondere webcolleges gepland met inspirerende sprekers voor een groot publiek. Deze opzet verviel echter na het uitbreken van het coronavirus.

SSR heeft daarom de Meimaand Leermaand omgevormd tot Meimaand Thuisleermaand zodat bezoekers vanuit huis direct kennis en inspiratie op kunnen doen. Wat kunnen zij vanaf 4 mei verwachten op onze social mediakanalen (Twitter, LinkedIn en Instagram) en de ssr-website?

Inspirerende interviews met Francesco Wessels en Jitske Kramer

Onlangs waren Francesco Wessels (teamleider ‘High Performance Team’ van sportkoepel NOC*NSF) en Jitske Kramer (corporate antropoloog) te gast bij SSR. Tijdens een interview met Annemarie Brüning vertelt Wessels over presteren onder druk en de rol van coaches/leidinggevenden daarbij. Kramer gaat in op de vraag welke factoren bijdragen aan sterke en flexibele organisaties die zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan nieuwe situaties zoals de coronacrisis. De drie interviews (2 met Wessels en 1 met Kramer) worden op respectievelijk 11, 18 en 25 mei online gezet en zijn een maand lang beschikbaar. Om de interviews te bekijken is een MIJN SSR-account nodig (*).

Podcast SSR Meestervertellers over juridische gevolgen corona-crisis

SSR presenteert in mei extra afleveringen van de nieuwe podcast serie SSR Meestervertellers. In deze afleveringen gaan experts nader in op de maatschappelijke en juridische gevolgen van de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen. Prof. dr. Marco Loos (hoogleraar privaatrecht UvA) gaat in op de rechten en plichten van (reis)organisaties en klanten. Professoren Jon Schilder (hoogleraar staats-en bestuursrecht VU) en Jan Brouwer (hoogleraar rechtswetenschap RUG) gaan in gesprek over de noodbevoegdheden van burgemeesters. Kjell Noordzij (promovendus sociologie Erasmus Universiteit) vertelt over zijn promotieonderzoek naar het verband tussen opleidingsniveau en de mate van vertrouwen in institutionele en politieke professionals. Prof. dr. Benjamin van Rooij (hoogleraar law and society UvA) doet verslag van zijn internationaal onderzoek naar de naleving van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Brigit Toebes (hoogleraar gezondheidsrecht in internationaal perspectief) doet onderzoek naar regulering van ongezond gedrag als preventie voor chronische ziekten. Zij gaat in op de vraag: Is er een internationaal juridisch antwoord op infectieziekten? De podcasts worden gedurende de Meimaand online gezet op de podcast-pagina van de ssr-website.

Online uitvoeringen van PE-cursussen

In een eerder bericht op de ssr-website was al te lezen dat de initiële opleidingen doorgaan met behulp van een virtual classroom. Deze classroom wordt inmiddels ook ingezet voor reguliere PE-cursussen. Omdat er tot 31 augustus geen klassikale bijeenkomsten plaatsvinden, wordt er op dit moment bij SSR hard gewerkt om een deel van de PE cursussen van een fysieke klassikale uitvoering om te bouwen naar een online uitvoering. Deze zijn te vinden via de filter Locatie: online. Hiervan wordt wekelijks een overzicht gepubliceerd op Intro Landelijk en ZoOM. Tijdens Meimaand Thuisleermaand worden er enkele nieuwe online uitvoeringen uitgelicht.

Nieuwsbrieven met focus op online-aanbod

Ook de vijf nieuwsbrieven (Bestuursrecht, Civiel recht, Strafrecht, Personen- en familierecht en Leiderschap) die SSR in mei verstuurt, staan grotendeels in het teken van online-aanbod. Aanmelden voor deze nieuwsbrieven kan via het inschrijfformulier op de SSR-website.

(*) Beschik je nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met je opleidingscoördinator. Heb je geen gegevens van je opleidingscoördinator, dan kun je deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dien je werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.

Nieuwsoverzicht