Online-aanbod Europees recht

De invloed van het Europese en internationale recht op de Nederlandse rechtsorde is groot en Nederlandse rechters en officieren van justitie krijgen steeds vaker te maken met internationale aspecten van het recht. SSR attendeert u dan ook graag op het studiemateriaal dat beschikbaar is gesteld op de sites van de volgende organisaties:

EJTN

Het EJTN (European Judicial Training Network) biedt veel online materiaal dat ontwikkeld is voor eigen projecten van het EJTN, maar ook materiaal afkomstig van andere bronnen. U vindt er e-learning modules, onderzoeksrapporten en podcasts. Via de zoekmachine is een keuze te maken op onderwerp, formaat en taal.
Online-aanbod EJTN

ERA

Het ruime aanbod van ERA (Academy of European Law) is onderverdeeld in e-presentaties, e-courses, en live streams/webinars. Deze worden per rechtsgebied aangeboden. Let op: De e-presentaties kennen allemaal een betaalde versie, maar veelal ook een kosteloze (minder uitgebreide) variant.
Online-aanbod ERA

HELP

HELP (Human rights Education for Legal Professionals) is een programma van de Raad van Europa. Op hun website staan ongeveer veertig online cursussen over uiteenlopende thema’s in diverse rechtsgebieden.
Online-aanbod HELP

Voor zowel EJTN, ERA als HELP geldt dat u een account moet aanmaken. Hier zijn verder geen verplichtingen aan verbonden.

Nieuwsoverzicht