Civiele vordering in het strafproces, e-learning

Eén van de bevoegdheden van een slachtoffer is, om als benadeelde partij een civiele vordering tot schadevergoeding in te dienen in het strafproces. En steeds vaker maakt de benadeelde partij gebruik hiervan. Van de officier van justitie en de strafrechter wordt verwacht dat zij een inhoudelijke visie, of beslissing over deze vorderingen kunnen geven. Hiervoor is een goed begrip van de (on)mogelijkheden van de civiele vordering noodzakelijk.

SSR ontwikkelde de e-learing module ‘Civiele vordering in het strafproces’ om u kennis en inzicht te bieden in de wettelijke regelingen over door het slachtoffers geleden schade. Op een effectieve manier vergroot u uw kennis over onder meer ontvankelijkheid, stelplicht en bewijslast, (im)materiële schade en proceskosten. Zo leert u op een gedegen wijze te beslissen over de civiele vordering, of andere mogelijkheden tot schadevergoeding.

Deze digitale zelfstudiemodule is zowel bedoeld voor medewerkers van de Rechtspraak, als voor medewerkers van het Openbaar Ministerie en is per direct kosteloos te volgen. Meer informatie vindt u op de cursuspagina.

Nieuwsoverzicht