Nieuw bij SSR: Master Schuld arbeidsongevallen, medische zaken en verkeer

Arbeidsongevallen, medische zaken en verkeersongevallen zijn vaak lastig en gevoelig. Het gedrag van de verdachte is soms herkenbaar. Hoe speelt dit mee in de beslissing die u neemt?

Schuldbegrip en de bewijsconstructie

Op verzoek van het OM ontwikkelde SRR samen met officieren van justitie die veel verkeersongevallen, medische zaken en arbeidsongevallen behandelen de Master ‘Schuld arbeidsongevallen, medische zaken en verkeer’. U gaat in een workshop aan de slag met de invulling van het schuldbegrip en de bewijsconstructie in een fictieve zaak die niet binnen uw expertise valt. Doel is om kennis met elkaar te delen en om van elkaar te leren.

Het OM en SSR vinden het zeer waardevol dat het gesprek wordt gevoerd over de juridisch-inhoudelijke problematiek bij de behandeling van dit soort zaken en over de invloed van emoties die kunnen spelen bij de beoordeling van het schuldbegrip. Deze master is voor advocaten-generaal, officieren van justitie, parketsecretarissen en juridisch medewerkers die (regelmatig) arbeidsongevallen, medische zaken en/of verkeersongevallen doen.

Eerste uitvoering

De eerste uitvoering vindt plaats bij SSR Utrecht op 8 november 2019. Meer informatie vindt u op onze website.

Nieuwsoverzicht