SSR introduceert nieuwsbrief over toepassing EU-grondrechten

Wilt u op de hoogte blijven van het toepassingsgebied van de grondrechten van de Europese Unie? Ieder kwartaal publiceert SSR een nieuwsbrief met actuele relevante rechtspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie hierover (artikel 51, lid 1, van het EU-Handvest). De nieuwsbrief maakt onderdeel uit van de SSR zelfstudiemodule Toepasselijkheid van EU Grondrechten welke kosteloos beschikbaar is via MIJN SSR.

‘Grondrechten van de Europese Unie’Sinds september 2017 kunt u met behulp van het beslismodel van de SSR zelfstudiemodule Toepasselijkheid van EU Grondrechten in MIJN SSR nagaan of het Handvest van de Grondrechten van de EU van toepassing is in een zaak. De module bevat ook bouwstenen voor het schrijven van een uitspraak en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docente van de module, mr. dr. Mirjam de Mol. Voor een snelle introductie in het onderwerp is er een video college van tien minuten. Zo beschikt u over kennis die nodig is om uw werk te doen: op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid.

Nieuw bij deze module is dat deelnemers van de module elk kwartaal een nieuwsbrief ontvangen met daarin actuele relevante rechtspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie over de toepasselijkheid van de EU grondrechten (artikel 51, lid 1, EU- Handvest). De nieuwsbrief bevat een korte duiding van de arresten en een verwijzing (link) naar de toegevoegde informatie en analyses in de module. Zo blijft u op een makkelijke en overzichtelijke manier op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Onlangs is het eerste nummer van de nieuwsbrief verschenen. Deze is automatisch verstuurd aan alle deelnemers die tot op heden de module doorlopen hebben. Deelnemers die vanaf nu inschrijven bij de module, worden automatisch toegevoegd aan de verzendlijst. De nieuwsbrieven worden ook op de startpagina van de module geplaatst in MIJN SSR. Aan het doorlopen van de module en het ontvangen van de nieuwsbrief zijn geen kosten verbonden.

Ga naar de module Toepasselijkheid van EU Grondrechten in MIJN SSR.

Nieuwsoverzicht