SSR en ERA organiseren seminar over radicalisering in maart

In samenwerking met de Academy of European Law (ERA) organiseert SSR op 8 en 9 maart in Utrecht een seminar over radicalisering. Dit seminar maakt onderdeel uit van het Justice Programme van de Europese Commissie waarbij in meerdere landen bijeenkomsten over dit onderwerp aangeboden worden.

Logo ERAHet seminar met als titel ‘Rehabilitation and alternative sanctions to detention for radicalised individuals’, richt zich op rehabilitatie en alternatieve sancties (anders dan detentie), die kunnen worden opgelegd aan geradicaliseerde individuen. Het gebruik van Europese kaderbesluiten en de rol van de rechterlijke macht wordt daarbij geanalyseerd. Onderwerpen die tijdens het seminar behandeld worden zijn:

  • Alternatieve proeftijdmaatregelen en re-integratie in de samenleving;
  • Rehabilitatiemethoden en –programma’s met betrekking tot buitenlandse strijders, alsmede toezicht in het kader van de Europese kaderbesluiten (2008/829 Europees surveillancebevel, 909 overbrenging van gevangenen en 947 proeftijd- en alternatieve straffen);
  • Risicobeoordeling van individuen en de rol van de rechterlijke macht bij terugtreden, rehabilitatie en deradicalisering.

Als medeorganisator van dit seminar heeft SSR tien plaatsen beschikbaar voor rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij zaken omtrent terrorisme en radicalisering. De locatie van het seminar is het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht. De voertaal is Engels. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bekijk hier het programma

Heeft u interesse in deelname aan dit seminar, stuur dan voor 14 februari een e-mail naar ssr.international@ssr.nl met als onderwerp ‘deelname seminar radicalisering maart 2018’. Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.

Meer informatie over het seminar is op te vragen bij Elise Bloem (SSR internationaal).

 

 

 

Nieuwsoverzicht