Word intervisiebegeleider binnen de rechterlijke organisatie

Reflectie en intervisie worden steeds belangrijker binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. SSR biedt daarom een training tot intervisiebegeleider aan. Na het volgen van hiervan kunnen deelnemers zelfstandig aan de slag en bestaat de mogelijkheid om via SSR ingezet te worden binnen de rechterlijke organisatie.

De training tot intervisiebegeleider bestaat uit een intakegesprek, vier bijeenkomsten en een eindgesprek. Tijdens de training wordt de deelnemer voorbereid op het zelfstandig begeleiden van intervisiebijeenkomsten. Daarbij wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Het begeleiden van een intervisietraject van 4-6 bijeenkomsten in een jaar
  • Het zorgdragen voor de veiligheid in een groep
  • Het begeleiden van het intervisieproces en de groep aan het werk zetten
  • Methodische begeleiding
  • Contact onderhouden met de contactpersoon van de intervisiegroep in verband met praktische en organisatorische zaken

De training Intervisiebegeleiding is geschikt voor Rechtspraak- en OM-medewerkers met een HBO+/academisch niveau die gemotiveerd zijn om intervisie te begeleiden, een open en nieuwsgierige houding hebben, goed kunnen luisteren, het leuk vinden om met een groep te werken en geloven dat intervisie een toegevoegde waarde heeft als het gaat om een bijdrage aan de ‘lerende organisatie’.

Aanmelden

De training tot intervisiebegeleider start op 29 maart 2017. Meer informatie over de aanmelding, data en kosten leest u op de pagina ‘Training intervisiebegeleiding’.

Coach worden?

Naast de training tot intervisiebegeleider biedt SSR ook een basisopleiding tot coach aan. Hiermee bent u in staat de basis-coachvaardigheden toe te passen op elk terrein van uw werk. Voor de trajecten die starten in juni en september zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer informatie leest u op de pagina ‘De coachende professional’.

Nieuwsoverzicht