Themamiddag ‘Privacy in letselschade- en verzekeringszaken’

Op vrijdag 10 november 2017 organiseren het kenniscentrum Verzekeringsrecht en het kenniscentrum Milieu en Gezondheid in samenwerking met Studiecentrum Rechtspleging (SSR) de themamiddag ‘Privacy in letselschade- en verzekeringszaken’.

Na de inleiding door de dagvoorzitter Peter Blok zullen drie sprekers verschillende onderwerpen met betrekking tot het thema privacy in letselschade- en verzekeringszaken toelichten. Zo spreekt Petra Oskam over de Gedragscode persoonlijk onderzoek die door de verzekeraars is opgesteld. Daarna gaat Martin Buijsen in op de bijzonderheden en knelpunten rond het medisch beroepsgeheim. Als derde spreker vertelt Annelies Wilken over de perikelen rondom bescherming van persoonsgegevens in letselschade – en verzekeringszaken. Vervolgens kunt u als deelnemer actief aan de slag met een aantal praktijkvragen onder begeleiding van de sprekers. De middag wordt plenair afgesloten door de dagvoorzitter. Na afloop is er een borrel en ruimte om elkaar te ontmoeten en verder van gedachten te wisselen.

Waar en wanneer?

Locatie: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Domplein 4, Utrecht.
Datum: Vrijdag 10 november 2017
Tijd: 13.15 – 17.00 uur (v.a. 13.00 uur ontvangst, v.a. 17.00 uur borrel)

Programma

13:00 uur Ontvangst (incl. lichte lunch)
13:15 uur Welkomstwoord
13:30 uur Inleiding door dagvoorzitter Peter Blok, hoogleraar Octrooirecht en privacy, Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht van de Universiteit Utrecht en raadsheer in het gerechtshof Den Haag
13:45 uur Presentatie Gedragscode persoonlijk onderzoek door Petra Oskam, advocate bij Kennedy Van der Laan Amsterdam
14:15 uur Pauze
14:30 uur Presentatie Medisch beroepsgeheim in letselschade – en verzekeringszaken door Martin Buijsen, hoogleraar recht & gezondheidszorg (Erasmus Universiteit Rotterdam)
15:00 uur Presentatie over Bescherming van persoonsgegevens in letselschade – en verzekeringszaken door Annelies Wilken, docent/onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam
15:30 uur Pauze
15:45 uur Start interactief blok – bespreking praktijkvragen onder begeleiding van de sprekers
16:30 uur Plenaire afsluiting door dagvoorzitter Peter Blok
17.00 uur Borrel

Voor wie?

Rechters, raadsheren en juridische ondersteuning die letselschade- en verzekeringszaken behandelen.

Aanmelden

U kunt zich via uw opleidingscoördinator aanmelden bij SSR o.v.v. ‘aanmelding themamiddag Privacy in letselschade- en verzekeringszaken (code CRZSTVMP)’. Dit kan t/m 12 oktober 2017.

Kosten

Deelname aan deze themadag is kosteloos. Bij annulering na 27 oktober 2017 en bij het niet doorgeven van afwezigheid, wordt echter vijftig euro administratiekosten in rekening gebracht.

PE-punten

Aan de gerechten wordt geadviseerd 3 PE-punten toe te kennen voor deelname aan deze themamiddag.

Contactgegevens kenniscentra

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met het Kenniscentrum Milieu en Gezondheid, het Kenniscentrum Verzekeringsrecht of met de SSR Servicedesk T: 088 361 3212 / E: ssrservicedesk@ssr.nl.


Nieuwsoverzicht