Themadag ‘Verschoningsrecht’ op 7 maart

Een (digitale) doorzoeking op een kantoor is een ingrijpende en juridisch complexe gebeurtenis. Het is dan ook van belang om deze met de juiste bagage te starten. Een belangrijke vraag daarbij is hoe om moet worden gegaan met het verschoningsrecht. Tijdens de themadag ‘Verschoningsrecht’ in Utrecht wordt onder andere ingegaan op de geldende wetgeving en jurisprudentie op dit gebied.

Hoe gaat het logistieke gedeelte van een doorzoeking? Wat betekent de nieuwe wetgeving op dit gebied? En hoe staat een notaris, accountant of advocaat hier tegenover als ze door het OM benaderd worden? Tijdens de themadag wordt een update gegeven van de huidige wetgeving en jurisprudentie op het gebied van verschoningsrecht gegeven. De sprekers inleiders hebben als advocaat, rechter-commissaris c.q. officier van justitie elk vanuit hun eigen positie veel ervaring met vraagstukken rond verschoningsrecht.

Programma

  9.30 uur   Theorie door mr. drs. A.M. Ruige, raadsheer Gerechtshof Amsterdam)
10:45 uur   Actualiteit, jurisprudentie en wetgeving (door mr. J.A. van den Bosch, advocaat te Amsterdam)
12:30 uur   Lunch
13:15 uur   mr. D.Y. Goudriaan, OvJ bij het Functioneel Parketen en mr. J. Mooijen,
OvJ bij het Functioneel Parket. Aangevuld door mw. Ruige en mw. Van den Bosch)
15:00 uur   Casusbehandeling (door alle docenten)
17:00 uur   Einde

Aanmelden

De Themadag ‘Verschoningsrecht’ is bedoeld voor officieren van justitie werkzaam in werkomgevingen 3 (onderzoek) en 4 (ondermijning), rechters-commissarissen en strafrechters. Aanmelden is mogelijk via uw opleidingscoördinator (cursuscode SRRSCSFR.1702). De kosten bedragen €55,00 per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SSR servicedesk T: 088 361 3212 / E: ssrservicedesk@ssr.nl

Themadagen ‘Fraude’

SSR organiseert met regelmaat themadagen rond het onderwerp ‘Fraude’. Naast genoemde dag over Verschoningsrecht vindt ook de themadag ‘Zorgfraude’ plaats op 23 mei 2017. Lees meer over de themadag ‘Zorgfraude’.

Nieuwsoverzicht