SSR peilt onderwijswensen in het land

In februari vonden de jaarlijks door SSR georganiseerde programmaconferenties plaats. Met vertegenwoordigers uit diverse rechtsgebieden werden de onderwijswensen en -voorkeuren besproken en werd er discussie gevoerd over de te varen koers per rechtsgebied. SSR voerde gesprekken binnen de rechtsgebieden bestuursrecht, civiel recht, strafrecht en personen- & familierecht. Terugkerende items tijdens de gesprekken waren de vragen naar actualiteitencursussen, themadagen, webcolleges en verdiepende opleidingen.

programmaconferentie personen en familierechtProgrammaconferentie Personen- en Familierecht: zinvolle suggesties

Een terugkomdag om het geleerde op te frissen en het beter combineren van basiscursussen met verdieping. De programmaconferentie Personen- en Familierecht leverde goede suggesties op. “Ik ben een voorstander van een jaarlijkse terugkomdag waarop je ervaringen deelt en zaken herhaalt”, aldus SSR-lector Gea Brands.
Lees het verslag 

programmaconferentie civiel rechtProgrammaconferentie Civiel recht: ‘Meer aan kennisdeling doen’

Meer aandacht voor verdiepende masters die ervaren professionals bereiken en een effectiever contact tussen SSR en de gerechten. De jaarlijkse programmaconferentie Civiel Recht zorgde voor nieuwe inzichten en samenwerking. “Het is goed dat SSR proactief is”, aldus deelnemer en civiele rechter Elsmarjan Brink.
Lees het verslag 

programmaconferentie bestuursrechtProgrammaconferentie Bestuursrecht: ‘Inspringen op behoefte’

Een verdiepende cursus Raadkamervaardigheden die inspeelt op de behoefte bij de gerechten en een inspirerende presentatie van SSR-lector Onderwijskunde Frank Cornelissen. De programmaconferentie Bestuur zorgde voor de kruisbestuiving tussen de werkvloer van de Rechtspraak en het onderwijsaanbod van SSR.
Lees het verslag 

programmaconferentie strafrechtProgrammaconferentie Strafrecht: rijke oogst aan ideeën

Meer zicht op het cursusaanbod, frequenter overleg met de gerechten en het bijzondere idee om een stoomcursus te starten voor rechter-plaatsvervangers. De recente programmaconferentie Strafrecht kende een rijke oogst aan uitwisseling en ideeën. “De kennis van een cursus verdampt later te vaak, dat is doodzonde.”
Lees het verslag 

Nieuwsoverzicht