Vernieuwd op-maat leertraject voor de startende juridisch medewerker

In het verlengde van de Rio-opleiding heeft SSR het leertraject voor de startende juridisch medewerker opgesplitst in een vast en een flexibel deel. Op deze manier sluit het geheel vernieuwde traject beter aan op de praktijkervaring van de individuele deelnemer.

Gebaseerd op de goede ervaringen bij de Rio-opleiding waarbij verplichte én keuze-leeractiviteiten op het programma staan, is het leertraject voor de startende juridisch medewerker ook op deze wijze ingericht. Naast een aantal verplichte leeractiviteiten kunnen de deelnemers nu kiezen uit onderwerpen die vooral voor hen interessant zijn en aansluiten bij de (komende) werkzaamheden.

Startende juridisch medewerkers (en sectoroverstappers) worden met dit centraal gefinancierde leertraject in ongeveer zes maanden voorbereid om aan de slag te gaan. SSR biedt voor alle sectoren een leertraject aan: Bestuursrecht, Civiel recht (handelsrecht) en kanton, Civiel recht (familie- en jeugdrecht) en Strafrecht. De trajecten zijn samengesteld uit activiteiten die SSR ook in haar permanente educatie (PE) aanbiedt en worden gedurende het hele jaar aangeboden.

Man schrijvend in toga, leertraject voor de startende juridisch medewerker

Doelgroep

Het leertraject is bedoeld voor juridisch medewerkers die WO- of HBO-rechten afgestudeerd zijn. Ook andere bij Justitie werkzame collega’s met een gelijkwaardig instroomniveau kunnen het traject volgen wanneer zij (op korte termijn) in deze functie van juridisch medewerker gaan werken.

Meer informatie

Meer informatie over het leertraject voor de startende juridisch medewerker, de verplichte en keuze-leeractiviteiten en het inschrijftraject.

Nieuwsoverzicht