Uw coachingsvaardigheden ontwikkelen?

In september 2016 start SSR ‘De coachende professional’. Een training bedoeld voor collega’s die hun coachende vaardigheden willen ontwikkelen, inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen willen vergroten en beweging willen creëren binnen de rechterlijke organisatie.

Rechter C&IDe rechterlijke organisatie investeert in de verdere professionalisering van medewerkers door onder andere diverse coachingstrajecten aan te bieden. SSR beschikt daarvoor over een landelijk netwerk van coaches, intervisoren, supervisors en begeleiders. Interne coaches zijn essentieel. Zij zijn bekend met de dynamiek van organisatie, spreken de taal en kennen de agenda’s van het Parket-Generaal en de Raad voor de rechtspraak.

De training ‘De coachende professional’ brengt de basisvaardigheden en -technieken van het coachen bij. Na deze opleiding bent u in staat verschillende coachingstechnieken/-instrumenten toe te passen. U leert feedback te geven (en te ontvangen). U krijgt inzicht in het effect van uw manier van verbaal en non-verbaal communiceren. Daarnaast herkent u weerstand herkennen en leert hier mee om te gaan en u bent in staat om op een professionele wijze interventies te plegen en te reflecteren vanuit theorie en praktijk.

‘De coachende professional’ bestaat uit drie blokken van twee dagen, een intervisiebijeenkomst en een terugkomdag. De training wordt gegeven door Maria Leijten, senior rechter bij de rechtbank Amsterdam en Kees Dullemond, trainer/coach bij Mindable. Voor aanvang van de leergang vindt er een intakegesprek plaats.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carlo Zoppi, adviseur Coaching & Intervisie SSR (T: 06-50539013 of E: coaching&intervisie@ssr.nl).

Nieuwsoverzicht