Unieke bijeenkomst voor strafrechters over de rol van het slachtoffer in het besluitvormingsproces

Geen plannen voor de wintersport begin januari? Dan is dit een mooie nieuwe uitdaging om het jaar mee te starten. Een unieke vorm van onderwijs en nog kosteloos ook.

de rol van het slachtoffer in het besluitvormingsproces, duikplankSSR en de Universiteit van Tilburg organiseren in de eerste week van januari in Utrecht een gedachtewisseling in eigen kring met speciale aandacht voor de rol van het slachtoffer in het besluitvormingsproces.

De positie van het slachtoffer in strafrechtelijke procedures heeft in de afgelopen jaren meer en meer aandacht gekregen. Een goede ontwikkeling. Dat alles heeft vanzelfsprekend ook invloed op de procesgang en de besluitvorming. Tijdens een interactief programma wordt zowel kennis uit bestaand onderzoek gedeeld als kennis verzameld. Wij bieden u informatie over de stand van zaken in het victimologisch (internationaal) onderzoek en vragen ter plaatse kort uw medewerking aan een onderzoek. Tweerichtingsverkeer dus. Modern onderwijs via research.

In de bijgevoegde flyer leest u wat u te wachten staat. Een confrontatie van verschillende onderzoekstijlen waarbij zichtbaar wordt wat deze verschillende invalshoeken u aan zicht op uw werk op kunnen leveren; een toelichting op het onderzoek waaraan u zelf bijdraagt en tenslotte een plaatsbepaling van dat onderzoek in het brede domein van sociaalwetenschappelijk onderzoek waarin het slachtoffer centraal staat.

Wanneer

Bent u strafrechter? Dan bent u hierbij uitgenodigd op één van de drie bijeenkomsten op 4 of 5 of 6 januari 2017 bij SSR (locatie Uniceflaan 1 te Utrecht) van 09:00 – 17:30 uur. Meld u aan, want de plaatsruimte per dag is beperkt ( max 24). En zoals gezegd: dit aanbod is uniek!

Deelnemen?

Aanmelden kan vóór 30 november 2016 via uw opleidingscoördinator o.v.v. cursuscode: SZZMDUIK. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bekijk de flyer

Nieuwsoverzicht