Themadag ‘Tussen bestuurs- en strafrecht: de terugkeerrichtlijn’

Kent u de strafrechtelijke gevolgen van een ongewenstverklaring / inreisverbod? Of de bestuursrechtelijke gevolgen van een strafrechtelijke vervolging? En welke invloed heeft de ’terugkeerrichtlijn’ op het strafrecht en vreemdelingenrecht? Bestuurs- en strafrecht groeien de laatste jaren steeds meer naar elkaar toe. SSR organiseert dan ook op 28 oktober 2016 de themadag ‘Tussen bestuurs- en strafrecht: de terugkeerrichtlijn’ in Den Haag.

afbeelding paspoorten 'Tussen bestuurs- en strafrecht: de terugkeerrichtlijn'Gedurende de dag wordt een aantal thema’s belicht en komen actuele ontwikkelingen binnen het vreemdelingen- en het strafrecht aan bod. Met name zal worden ingegaan op vragen rond (wetgeving op het gebied van) het inreisverbod, de bewaring, de openbare orde en de terugkeerrichtlijn. Het streven is om gezamenlijk te komen tot beantwoording van die vragen die van direct belang zijn voor de dagelijkse praktijk van strafrecht en vreemdelingenrecht ten aanzien van alle kwesties die spelen rond de terugkeerrichtlijn.

Kortom, een interactieve dag om kennis te maken met relevante ontwikkelingen op elkaars rechtsgebied, zowel op nationaal als Europees niveau.

Datum en locatie

Voor wie?

De themadag ‘Tussen bestuurs- en strafrecht: de terugkeerrichtlijn’ is interessant voor rechters, raadsheren, officieren van justitie, juridisch medewerkers, parketsecretarissen, advocaten en procesvertegenwoordigers werkzaam in het vreemdelingenrecht of strafrecht.

Aanmelden en PE-punten

Aanmelden is mogelijk via uw opleidingscoördinator (cursuscode BSRSVRWS). SSR adviseert 6 PE-punten toe te kennen bij deelname.

Kosten

Voor deelnemers werkzaam binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie bedragen de kosten voor deze themadag € 175,-. Voor overige deelnemers geldt een prijs van € 350,-. Bij annulering van uw inschrijving is de reguliere annuleringsregeling van toepassing.

Nieuwsoverzicht