Themadag ‘Internationaal vervoersrecht’

Vrijwel elke vervoerszaak gaat gepaard met vragen over internationaal privaatrecht. Om deze te herkennen én te kunnen beantwoorden organiseert SSR op 14 februari 2017 de IPR- themadag ‘Internationaal vervoersrecht’ voor rechters/raadsheren, stafjuristen en juridisch medewerkers.

Themadag ‘Internationaal vervoersrecht’Grensoverschrijdende vervoersmodaliteiten als zee-/binnenvaart, spoor- en luchtvervoer hebben logischerwijze te maken met internationale regels. Maar ook bij nationale vervoerszaken komen internationale verdragen en begrippen aan de orde. Tijdens deze themadag wordt daarom de internationale regelgeving en rechtspraak in kaart gebracht en worden nieuwe (internationale) ontwikkelingen besproken. Dit gebeurt aan de hand van enkele veelvoorkomende thema’s, waaronder de internationale bevoegdheidsperikelen, passagiersrechten, het toepasselijke recht volgens o.a. Rome I en II en de regelgeving met betrekking tot de privaatrechtelijke aspecten van het internationaal spoorvervoer.

De themadag maakt onderdeel uit van de jaarlijks georganiseerde IPR-themabijeenkomsten, waarbij SSR aandacht besteed aan een actueel onderwerp uit het internationaal privaatrecht.

Aanmelden kan via uw opleidingscoördinator (cursuscode CRZGIPRT)

Nieuwsoverzicht