SSR, PTC en CILC ondertekenen Memorandum of Understanding

SSR, Education and Training Institution of the Attorney General’s Office of the Republic of Indonesia (PTC) en Center for International Legal Cooperation (CILC) hebben op 17 februari 2016 in Utrecht hun commitment tot samenwerking vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MuO). Met de ondertekening van deze overeenkomst, waarin de hoofdkaders van het samenwerkingsverband zijn benoemd, onderstrepen de betrokken partijen zich te zullen inzetten voor een bestendige samenwerking. Kennisuitwisseling en van elkaar leren staan daarbij centraal. SSR adviseert PTC de komende jaren onder meer op het gebied van e-learning, de werving en selectie van docenten en de inrichting van de organisatie. Ook verzorgt SSR een workshop didactische vaardigheden.

Memorandum of UnderstandingWerkbezoek in Nederland

De ondertekening van het Memorandum of Understanding vond plaats in bijzijn van de ambassadeur van Indonesië en een delegatie van PTC. Dit team van afgevaardigden is voor een werkbezoek in Nederland geweest. Ze hebben onder meer een e-learning module “Forensische expertise” en een cursus bij het NFI gevolgd.

Meerjarenprogramma JSSP

Het werkbezoek van PTC en het MuO vormen onderdeel van een al langer bestaande samenwerking tussen SSR en haar Indonesische zusterorganisaties (JTC voor de zittende magistratuur en het PTC voor het Openbaar Ministerie) in het kader van het Judicial Sector Support Programme (JSSP). Dit programma wordt gefinancierd door de Nederlandse ambassade in Jakarta. In dit project zijn de Raad voor de rechtspraak, de Hoge Raad der Nederland, het van Vollenhoven Insituut en SSR bij verschillende onderdelen betrokken. Het CILC is de coördinator van het JSSP-project.

Nieuwsoverzicht