SSR organiseert studiemiddag tuchtrecht ‘Kamers voor het notariaat’

Op woensdag 5 oktober 2016 organiseert SSR in samenwerking met de landelijk voorzitter van de Kamers voor het notariaat een studiemiddag voor leden van de kamers en hun juridische ondersteuning. Aan de orde komen o.a. de rol en functie van het tuchtrecht, actualiteiten en ontwikkelingen in tuchtregelgeving en het sanctie-palet. Ook kunnen deelnemers zelf onderwerpen inbrengen.

Notaris, studiemiddag tuchtrecht ‘Kamers voor het notariaat’

Verdieping

Tijdens de studiemiddag ‘Kamers voor het notariaat’ worden diverse onderwerpen behandeld waarbij de mogelijkheid bestaat voor de deelnemers om zelf onderwerpen aan te leveren. Beoogd wordt om hiermee de werkelijke leerbehoefte c.q. de (eigen) werkpraktijk van de leden aan bod te laten komen. Gelet op de al aanwezige kennis en ervaring van de leden is het niet de bedoeling basiskennis aan te reiken maar om een verdiepende studiemiddag te bieden waarbij ook plaats is voor onderlinge uitwisseling tussen de verschillende kamers.

Doelgroep

Voorzitters, leden en juridisch ondersteuners van de Kamers voor het Notariaat, voorzitters, leden en juridisch ondersteuners van de appelkamer bij het Hof Amsterdam. Ook plaatsvervangend voorzitters en leden zijn welkom. Voor hen geldt dat zij (bij voorkeur) met enige regelmaat zittingen doen.

Datum

5 oktober 2016, 13.00 – 17.00 uur (Jaarbeurs Utrecht, Beatrix-gebouw)

Sprekers

  • Prof.mr. A.L.G.A. Stille, voormalig senior raadsheer Hof Den Haag en plv. voorzitter van de Notariskamer Hof Amsterdam, emeritus bijzonder hoogleraar Universiteit van Amsterdam.
  • Mr. A.T.A. Tilleman LL.M., werkzaam bij afdeling Juridische Zaken/Handhaving van het Bureau Financieel Toezicht, Utrecht en (freelance) docent/auteur.

Onderwerpen

  • De rol en functie van het tuchtrecht
  • Actualiteiten / ontwikkelingen in (tucht)regelgeving
  • Sanctie-palet
  • Ontwikkelingen in uitspraken, mede gezien vanuit het perspectief van het BFT

Eigen inbreng

U wordt uitgenodigd onderwerpen/vragen in te brengen waarvan u het nuttig/wenselijk acht deze aan het programma toe te voegen. Deze onderwerpen kunt u sturen aan Lex van Gelder (cursusmanager SSR)

Inschrijving en kosten

De inschrijving verloopt – door tussenkomst van de secretaris van de kamer – via de opleidingscoördinator van uw rechtbank o.v.v. cursuscode ARZOTUKN.1601. De kosten bedragen € 95,-.

Meer informatie

Bij vragen over de studiemiddag ‘Kamers voor het notariaat’ kunt u contact opnemen met de SSR-servicedesk (E: ssrservicedesk@ssr.nl / T: 088-3613212)

Nieuwsoverzicht