SSR en vFAS organiseren themamiddag ‘Maatwerk op de zitting’

Op donderdag 9 juni 2016 organiseren de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS) en SSR de jaarlijkse themamiddag ‘Maatwerk op de zitting’ in Amersfoort.

‘Maatwerk op de zitting’Dit jaar wisselen advocaten en familierechters ervaringen uit over de inzet van het brede scala aan interventies die de rechter anno 2016 ter beschikking staan bij complexe scheidingen.

Tijdens het eerste deel van de middag worden pilots bij de rechtbanken Gelderland en Overijssel over de inzet van een mediator voorafgaand aan (of tijdens) de zitting belicht.

Daarnaast komt de inzet van een gedragsdeskundige en/of advocaat als bijzondere curator tijdens een pilot bij de rechtbank Zeeland-West Brabant aan de orde. De rechter kan ook een onderzoek van de Raad voor de Kinderbescherming gelasten. Wanneer is zo’n onderzoek geraden? Ten slotte geven organisaties met ouderschapsmodules in een korte pitch aan wat te verwachten valt van hun inzet.

Tijdens het tweede gedeelte van de middag wisselen advocaten en familierechters van gedachten over de in te zetten (hulp)middelen in een procedure. Dit onder leiding van Martijn Gerritsen, woordvoerder bij de Radboud Universiteit.

Aanmelden voor de themamiddag ‘Maatwerk op de zitting’ gaat via uw opleidingscoördinator (cursuscode CRZMVFAS)

Nieuwsoverzicht