Nieuw: gratis zelfstudiemodule ‘Vreemdelingenrecht asiel voor herintreders’

SSR biedt gratis de digitale zelfstudiemodule ‘Vreemdelingenrecht asiel voor herintreders’ (BVZSOPAS) aan via MIJN SSR. Met de toenemende landelijke stijging van het aantal asielzaken in Nederland, biedt de zelfstudiemodule een makkelijke manier om uw kennis op te frissen of up-to-date te houden. De module is toegankelijk voor alle medewerkers met een Rechtspraak-account. En met name interessant voor rechters en juridisch medewerkers die – na een periode van afwezigheid binnen hun gerecht – aan de slag gaan met asielzaken.

‘Vreemdelingenrecht regulier voor herintreders’In de module ‘Vreemdelingenrecht asiel voor herintreders’ worden naast de ‘highlights‘ ook nieuwe aspecten (sinds 2010) van het rechtsgebied behandeld. Denk bijvoorbeeld aan: asielprocedure, toegangsweigering en grensprocedure, toelatingsgronden, afdoeningsmodaliteiten, beoordeling aanvraag, rechterlijke toetsing, terugkeerbesluit en inreisverbod en ‘specials’. Door de modulaire opbouw ervan, hoeft u zich alleen op die onderdelen te richten die voor u interessant zijn of enige opfrissing kunnen gebruiken.

3-daagse basiscursus ‘Vreemdelingenrecht, asiel’

Start u als rechters of juridisch medewerkers binnenkort in het vreemdelingenrecht, dan sluit de 3-daagse basiscursus ‘Vreemdelingenrecht, asiel’ wellicht meer aan bij uw behoefte.

‘Vreemdelingenrecht regulier voor herintreders’

In opvolging van deze module, wordt op dit moment ook de zelfstudiemodule ‘vreemdelingenrecht regulier voor herintreders’ ontwikkeld. Deze is naar verwachting begin september beschikbaar via MIJN SSR. Houdt u voor meer informatie ssr.nl in de gaten.

Dublin-zaken

Voor de rechters en juridisch medewerkers die nieuw worden ingezet op Dublinzaken, heeft SSR de basiscursus ‘Dublin’ ontwikkeld. In twee dagdelen wordt u bijgepraat over de (voorschriften van) de verordening van Dublin, termijnen en acties, verhouding Dublinverordening en nationaal recht, alsmede de meest recente jurisprudentie.

 

Nieuwsoverzicht