Nieuw: ‘De magistraat van de toekomst’

Welke maatschappelijke ontwikkelingen met gevolgen voor de positie van de Rechtspraak zijn er gaande? Hoe zou u – de individuele rechter – hierop moeten reflecteren en wat is uw toekomstige positie? Tijdens de SSR-master ‘Lef en angst: de magistraat van de toekomst’ staan deze vragen ter discussie.

de magistraat van de toekomst

‘Panta rhei kai ouden menei’ (alles stroomt en niets is blijvend). De wereld is continu in verandering. Wilt u eerder zicht hebben op aanstaande veranderingen die van invloed zijn op de positie van de rechter en de rechtspraak in de samenleving? Tijdens de master ‘Lef en angst: de magistraat van de toekomst’ worden aan de hand van verschillende thema’s trends geschetst door Herman Tjeenk Willink (minister van staat en oud vicepresident van de Raad van State), Bert Mulder (lector Informatie, Technologie en Samenleving aan De Haagse Hogeschool en voormalig informatieadviseur van de Tweede Kamer) en Rosa Jansen (voorzitter NVvR). Onder leiding van Rosa Jansen wordt daarna gediscussieerd over de vraag wat de implicaties van de geschetste trends zijn en hoe we deze met open ogen tegemoet kunnen treden.

Als ervaren rechter of raadsheer bent u van harte welkom op 15 juni 2016 bij Media Plaza te Utrecht (13:00 tot 17:00 uur, ontvangst 12:30 uur). Aanmelden is mogelijk via uw opleidingscoördinator (cursuscode: ARZMLENA.1602 / cursusprijs € 220,-). Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Nieuwsoverzicht