Nieuw: ‘Beroepstrots en begeisterung’

Weet u nog wat u dreef om rechter/raadsheer te worden? Bent u nog steeds zo bevlogen als toen u begon? En wat in het werk geeft u een gevoel van voldoening of juist onvrede? Tijdens de SSR-master ‘Beroepstrots en begeisterung’ staan deze vragen centraal.

De roep van de samenleving, de politieke wind, veranderingen in het werkproces en de organisatie stellen ons enthousiasme soms op de proef. Het kan ons het gevoel geven minder invloed te hebben op de loop van het eigen werk en de daarvoor benodigde autonomie te verliezen.

Tijdens de eerste dag van deze master spreken we daarom met elkaar over de factoren die van invloed zijn op de energie die wij krijgen van ons beroep. Er wordt methodisch gereflecteerd op de eigen drijfveren in het werk en de loopbaan. We sporen de ‘energielekken’ op en benoemen concrete stappen om deze te dichten. Bij de tweede bijeenkomst blikken we met elkaar terug op de stappen die een ieder heeft gezet. Hebben ze geleid tot meer inspiratie en bezieling? Daarna werken we aan het uitbouwen hiervan.

Met de master ‘beroepstrots en begeisterung’ wil SSR ervaren rechters en raadsheren een training aanbieden die inspireert en motiveert. Een kernonderwerp in de training is het herkennen en afbakenen van de eigen invloedsfeer.

Als ervaren rechter of raadsheer bent u van harte welkom op 16 september en 14 oktober 2016 bij World Hotel Karel V in Utrecht. Aanmelden is mogelijk via uw opleidingscoördinator (cursuscode: ARZMBRTR).

Nieuwsoverzicht