Leeractiviteit ‘Bejegening van slachtoffers door het OM’ herzien

SSR heeft onlangs de leeractiviteit ‘Bejegening van slachtoffers door het OM’ herzien. Zo zijn de recente ontwikkelingen op het gebied van slachtofferrechten en slachtofferzorg ingebed en staat de interactie tussen deelnemer en docent centraal. We vroegen docent Mandré Koops naar de veranderingen. “Het is een praktische no-nonsense training geworden, waarin medewerkers bij het Openbaar Ministerie leren het slachtoffer centraal te stellen, zonder dat ze daarvoor een hulpverlener hoeven te zijn. Slachtoffers hebben vaak de meest vreselijke dingen meegemaakt. Het is goed om te weten hoe u hier mee om te gaan.” Tijdens de training komen zowel de juridische als menselijke kant aan bod.

‘Bejegening van slachtoffers door het OM’De eigen ervaringen van de deelnemers met betrekking tot de omgang met slachtoffers in de praktijk spelen een belangrijke rol. Lastige situaties, zoals het voeren van een sepotgesprek, komen in de leeractiviteit uitgebreid aan bod. “Als deelnemer krijgt u handvatten aangereikt om kundig en effectief op te treden in de communicatie met een slachtoffer. Ook vertelt een slachtoffer geweldsdelict hoe zij het incident en het contact met politie en justitie heeft ervaren”, vertelt Koops.

Wilt u ook in één dag het juridisch kader rondom de bejegening van slachtoffers helder krijgen, te weten komen wat het effect van het eigen gedrag op slachtoffers is en wat u kunt doen om de gesprekken met slachtoffers beter in de vingers te krijgen? Meldt u zich dan aan voor de training en leer efficiënt en effectief om te gaan met slachtoffers.

Data en locatie

De leeractiviteit wordt aangeboden op de volgende data en locaties:

  • 20 september 2016 | Rotterdam;
  • 17 februari 2017 | Utrecht;
  • 30 oktober 2017 | Zwolle.

Aanmelden

U kunt zich voor de leeractiviteit ‘Bejegening van slachtoffers door het OM’ aanmelden via de opleidingscoördinator van uw eigen parket.

Meer informatie over deze leeractiviteit vindt u hier.

Nieuwsoverzicht