General Assembly EJTN in Amsterdam

Op 9 en 10 juni vindt de Algemene Vergadering (General Assembly) van het European Judicial Training Network (EJTN) in Amsterdam plaats. Een unieke kans om het beste te tonen van de Nederlandse wijze van kennisdeling en training van juridische professionals.

De General Assembly van het platform van Europese juridische opleidingsinstituten vindt plaats in het land dat het roulerend voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleedt. Dit jaar is dat Nederland. SSR bekleedt hierbij de rol van ‘gastheer en organisator’.

De Nederlandse wijze van kennisdeling van Europees en Nederlands recht en training van juridische professionals is een groot voorbeeld binnen Europa, zo blijkt uit de ‘Study on Best Practices of Training of Judges and Prosecutors in Europe’, die op verzoek van de Europese Commissie en het Europese Parlement door het EJTN is uitgevoerd.

De General Assembly biedt een unieke gelegenheid voor de Nederlandse rechtspraak om de kennis te delen met onze buitenlandse gasten. Op het programma staan onder andere speeches van Frits Bakker, Cathelijne Broers (directeur Hermitage) en Alexandra Jour-Schroeder (Europese Commissie), diverse workshops, de verkiezing van de nieuwe Secretaris Generaal EJTN en een moment van reflectie.

Een SSR-filmpje onthulde vorig jaar op hilarische wijze de data en locatie van de General Assembly in Amsterdam.

Bekijk het filmpje

Nieuwsoverzicht