Actualiteitendag ‘Huiselijk geweld’

Huiselijk geweld is een groot maatschappelijk en sociaal probleem in Nederland. De maatschappelijke schade, die huiselijk geweld teweeg kan brengen, is groot. actualiteitendag ‘Huiselijk geweld’De overheid heeft dan ook de taak de maatschappij te beschermen tegen de gevolgen hiervan. Thuis moet bij uitstek de plaats zijn waar men zich veilig voelt; waar kinderen in veiligheid kunnen opgroeien.

Ook rechters en het openbaar ministerie dienen dit belang voor ogen te houden. Om dit goed te kunnen doen, is het van belang dat zij voldoende kennis en vaardigheden bezitten om hun rol zorgvuldig te kunnen vervullen in huiselijk geweldzaken.

Tijdens de actualiteitendag ‘Huiselijk geweld’ wordt de problematiek van huiselijk geweld besproken en vanuit diverse kanten belicht. In de ochtend is er een plenair programma rondom het thema ‘betekenisvol interveniëren’ en in de middag worden er diverse workshops georganiseerd.

Workshops

In het programma vindt u meer informatie over de workshops die gegeven worden tijdens de actualiteitendag ‘Huiselijk geweld’. U kunt drie van de vier workshops bijwonen.

Inschrijving voor de workshops

Na inschrijving voor de actualiteitendag ontvangt u een uitnodigingsmail. In deze mail vragen wij u uw voorkeur op te geven voor de workshops. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven voorkeur.

Deelnemers, werkzaam bij het Openbaar Ministerie, worden in ieder geval ingeschreven voor de workshop over complexe netwerksamenwerking. Deelnemers, werkzaam bij de Rechtspraak, worden in ieder geval ingeschreven voor de workshop over de beoordeling van verklaringen van kinderen in huiselijk geweldzaken.

Datum en locatie

12 mei 2017
9.30 – 16.30 uur
Jaarbeurs Utrecht

Voor wie?

Deze dag is interessant voor rechters (in opleiding), raadsheren (in opleiding), juridisch medewerkers, stafjuristen, advocaten-generaal, (adjunct-, assistent-) officieren van justitie (in opleiding), beleidsmedewerkers en parketsecretarissen.

Na afloop van deze dag bent u in staat te reflecteren op de wijze waarop u een huiselijk geweldzaak behandelt. Weet u hoe u een huiselijk geweld zaak vanuit de bedoeling moet behandelen, waarbij u probeert betekenisvol te interveniëren. Hierbij heeft u oog voor de belangen en kwetsbaarheden van betrokkenen in zaken.

Aanmelden en PE-punten

U kunt zich aanmelden via uw opleidingscoördinator o.v.v. cursuscode SRRSACHG.1601. SSR adviseert 6 PE-punten toe te kennen bij deelname.

Kosten

De prijs voor deelname aan de actualiteitendag ‘Huiselijk geweld’ bedraagt € 265,-.

Nieuwsoverzicht