27 maart 2017 master ‘Overeenkomstenrecht’

Jaarlijks organiseert SSR de master ‘Overeenkomstenrecht’ voor de meest ervaren rechters en raadsheren op dit gebied. Ieder jaar richt de master zich op een ander deelonderwerp. In 2017 staan franchise- en de duurovereenkomst centraal.OvereenkomstenrechtUit gesprekken met diverse gerechten over de invulling van de 2017 uitvoering van de master ‘Overeenkomstenrecht’ kwam de vraag om specialistische kennis over franchise- en duurovereenkomsten naar boven. SSR voorziet in deze behoefte door complexe vraagstukken te behandelen tijdens deze master. Daarbij staat kennisdeling centraal.

Onderwerpen die over de franchiseovereenkomst worden behandeld zijn onder andere het karakter van de overeenkomst, het machtsonevenwicht tussen de contractspartijen, de informatieplicht in de precontractuele fase en het einde van de franchiseovereenkomst.

Onderwerpen die behandeld worden over de duurovereenkomst zijn onder andere de vraag wanneer er sprake is van een duurovereenkomst of een reeks ‘losse’ overeenkomsten, de opzegging van onbenoemde duurovereenkomsten voor onbepaalde tijd en het tussentijds opzeggen of wijzigen van duurovereenkomsten voor bepaalde tijd.

Tijdens de master gaan docenten Iris Houben (Universitair hoofddocent Universiteit Leiden en auteur Asser/Houben 7-X over onbenoemde overeenkomsten) en Tycho de Graaf (advocaat associate partner Amsterdam, bestuurslid vereniging voor distributie-, franchise- en agentuurrecht en rechter-plaatsvervanger rechtbank Den Haag) hierover met u in gesprek. Van deelnemers wordt ruime ervaring (minimaal drie jaar) verwacht met het behandelen van complexe zaken op het gebied van het overeenkomstenrecht.

Inschrijven

Inschrijving gaat via uw opleidingscoördinator (cursuscode CRZMOVKR). De master vindt plaats op 27 maart 2017 vanaf 13.30 uur in Villa Jongerius te Utrecht, nabij het Centraal station.

Nieuwsoverzicht