Themamiddag: familiezitting nieuwe stijl, rol van rechter en advocaat

Samen met vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) organiseert SSR op 10 juni 2015 een professionele ontmoeting ‘familiezitting nieuwe stijl’ in de Jaarbeurs Utrecht. Bedoeld voor rechters en advocaten om met elkaar van gedachten te wisselen van wederzijdse verwachtingen voor, tijdens en na een familiezitting.

Een zitting blijft mensenwerk

De betrokkenen op een zitting van tegenwoordig  gaan op een andere manier met elkaar om dan twintig jaar geleden. Het is daarom een goede zaak dat er kritisch wordt gekeken naar de wijze waarop procedures verlopen en de wijze waarop de betrokkenen tijdens een zitting met elkaar omgaan.

Deze kritische blik heeft er bij de rechterlijke macht toe geleid dat de opleiding van aankomend rechters (Rio-opleiding) sinds kort ook specifiek aandacht schenkt aan de omgang tijdens de zitting met cliënt en advocaat. En de specifieke rol en verwachtingen over en weer van de rechter en de advocaat hierbij.

De middag wordt na de plenaire evaluatie afgesloten met een informele borrel waarbij met elkaar nagepraat kan worden over de Familiezitting Nieuwe Stijl.

Aanmelden en kosten

Geïnteresseerd in deze themamiddag? Bekijk dan voor meer informatie hier het programma. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op deze pagina.
De kosten voor deelname aan de themamiddag bedragen € 50,-. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname, een factuur en overige relevante informatie.

Nieuwsoverzicht