Themadag ‘Anonieme informatie… Blind op afgaan?’

Steeds vaker wordt anonieme informatie gebruikt om een strafproces te starten. Maar waar komt deze informatie vandaan en hoe wordt deze getoetst? En wat doen politie en justitie met deze gegevens? SSR organiseert op 14 oktober 2015 de themadag ‘Anonieme informatie… blind op afgaan?’.

Tijdens de in Utrecht te houden themadag wordt dieper ingegaan op anonieme – en vaak nauwelijks controleerbare – informatie die bijvoorbeeld afkomstig is van het Team Criminele Inlichtingen (TCI), de Algemene Inlichtingen‐ en Veiligheidsdienst (AIVD), de buitenlandse inlichtingendiensten of Meld Misdaad Anoniem.

Sprekers Ybo Buruma (raadsheer Hoge Raad), Sven Brinkhoff (universitair docent strafprocesrecht), Colin Brown (sectorhoofd van de Dienst Regionale Informatieorganisatie) en Gijs van der Zee (landelijk officier van justitie) buigen zich samen met de deelnemers daarbij over vragen als:

  • Is extra controle op deze informatie noodzakelijk?
  • Leunen politie en OM in té grote mate op de juistheid van deze gegevens?
  • Moet de zittingsrechter een rol hebben in de controle op dergelijke informatie?

Voor wie?
De dag is interessant voor ervaren strafrechters, rechters‐commissarissen, officieren van justitie, advocaten‐generaal en leidinggevenden bij de politie.

Interesse?
Wij vernemen graag of u belangstelling heeft voor deze dag. Dit kunt u kenbaar maken door het Registratieformulier belangstellenden in te vullen. Nadere informatie (locatie, kosten en programma) wordt in een later stadium bekend gemaakt op onze website. Wanneer u het registratieformulier hebt ingevuld ontvangt u deze informatie per e-mail.

Voor wie?
De dag is interessant voor ervaren strafrechters, rechterscommissarissen, officieren van justitie, advocatengeneraal en leidinggevenden bij de politie.

Interesse?
We horen graag of u belangstelling heeft voor deze dag. Dit kunt u kenbaar maken door het

Nieuwsoverzicht