SSR trots op prijs Innovation Video Award 2015

”Onze keuze om videoproducties in te zetten bij leeractiviteiten wordt nu bijzonder beloond”, zeiden Chris Baars (teamleider iSSR) en Mickael Bezembinder (multimedia specialist SSR) vorige week in Amerika. Beiden waren op uitnodiging van het Amerikaanse softwarebedrijf Sonicfoundry naar Madison USA afgereisd voor de uitreiking van de MediaSite Enterprise Video Award 2015. SSR was een van de genomineerden en werd tweede na de TU Delft. Een schitterende erkenning voor de Nederlandse prestaties.

De MediaSite Enterprise Award wordt jaarlijks door  Sonicfoundry uitgereikt aan organisaties die het gebruik van video praktisch en creatief inzetten. Dat SSR samen met de TU Delft in Amerika opviel, is met recht een bijzondere prestatie te noemen. Aanleiding was een korte film waarin SSR de inzet en het gebruik van Mediasite-software toelicht.

“Video is booming. De verwachting is dat in 2018 een kleine 80 procent van al het consumenten internetverkeer uit video bestaat”, zegt  Baars. Als teamleider iSSR is hij verantwoordelijk voor de invoering van nieuwe digitale leermiddelen. Het is dus niet gek dat video een steeds belangrijkere rol krijgt in de strategie van bedrijven. Bij SSR maken we ook al geruime tijd eigen videoproducties met behulp van MediaSite software. Die video’s zetten we in bij onze leeractiviteiten voor de Rechtspraak en het OM. Hierdoor wordt leren efficiënter in kosten, tijd en leerrendement. Een mooi voorbeeld hiervan is hoe we de invoering van de Wet Werk en Zekerheid  (WWZ) hebben aangepakt: een combinatie van een themadag met diverse online videoproducties in de vorm van web colleges. Met groot succes kan ik zeggen”.

Mickael Bezembinder is trots op de producties uit de  studio van SSR waar zelfs een green screen niet ontbreekt. “De grootste uitdaging is nu om onze Rechtspraak- en OM docenten te inspireren en over online leren na te laten denken. We helpen hen vanuit SSR daarbij op allerlei manieren: van  cameratraining tot visagie. We worden hier zelf in Amerika overigens ook enorm geïnspireerd tijdens een videocongres dat volgt op de uitreiking. Het is heel bijzonder om in contact te komen met onderwijsinstellingen uit de hele wereld en ervaringen uit te wisselen omtrent video producties. Baars beaamt dit: “We delen ervaringen en oplossingen met onderwijscollega’s uit Canada, Duitsland, Japan en België. En zelfs uit Zuid-Afrika waar men online onderwijs via een simpele internetverbinding naar minder ontwikkelde gebieden probeert te brengen’.

“Online leren zit nu ook bij de Rechtspraak en het OM in de lift en men raakt er aan gewend dat SSR dit doet” , zegt Baars tot slot. “Online leren blijven we natuurlijk combineren met face-to-face ontmoetingen, maar het effect is zichtbaar. Vooral bij de nieuwe initiële opleidingen hebben we grote stappen gemaakt. Daar mogen met elkaar in de rechterlijke organisatie best trots op zijn. Deze erkenning bewijst dat we op de goede weg zijn”.

Bekijk hieronder het filmpje dat zorgde voor een finale plaats voor SSR;

Nieuwsoverzicht