SSR organiseert themadag ‘Grenzen verkennen’ op 22 mei

Het asbestdossier, chroomverf, gaswinning en de affaire met de Probo Koala. De problemen hiermee hebben grote impact op de (internationale) samenleving en houden ons al jaren bezig. Nieuwe technologieën roepen nieuwe vragen op. Maar wat als het misgaat? Wie is aansprakelijk? En wie is er strafbaar?

Tijdens de themadag ‘Grenzen verkennen’ staan we stil bij nieuwe ontwikkelingen, de te verwachten risico’s en de beheersbaarheid daarvan. Dit gebeurt niet alleen vanuit verschillende rechtsgebieden (straf-, civiel- en bestuursrecht) maar ook vanuit verschillende rechtsstelsels (België en Nederland).
 
Samen met Nederlandse en Belgische sprekers, waaronder prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prof. mr. Luc Lavrysen, gaan we op zoek naar antwoorden en is er ruimte voor het voeren van discussies. De themadag biedt een uitgelezen kans voor de in milieu- en gezondheidsrecht geïnteresseerden om niet alleen geïnformeerd te worden over diverse onderwerpen, maar daarbij tevens een blik te werpen over de grens.
 
Aanmelden kan tot 8 mei 2015 via uw opleidingscoördinator o.v.v. ‘Themadag Grenzen verkennen’ (code CRRRTKGV). Deelname aan deze themadag is kosteloos. Bij annulering na 12 mei 2015 en bij het niet doorgeven van afwezigheid, wordt echter vijftig euro administratiekosten in rekening gebracht.Aan de gerechten wordt geadviseerd om zes PE-punten toe te kennen voor deelname aan deze studiedag.
 
Klik hier voor meer informatie.

Nieuwsoverzicht