SSR-agenda na de zomer

Ook na de vakanties heeft SSR een aantal activiteiten buiten de reguliere leeractiviteiten om gepland. Op het programma staan onder andere webcolleges, themadagen en andere bijzondere professionele ontmoetingen.

Bijeenkomst ‘Meerwaarde appélrechtspraak’
Op 2 oktober organiseert SSR een bijeenkomst over de meerwaarde van meervoudige appélrechtspraak. Weten drie mensen daadwerkelijk meer dan één? Sociale wetenschappers leren ons dat dit niet zonder meer opgaat. Welke valkuilen zijn er bij meervoudige besluitvorming en hoe kunnen deze vermeden worden?
Meer informatie

Themadag ‘Personenschade’
In samenwerking met het kenniscentrum Milieu en Gezondheid en de Expertgroep Letselschade organiseert SSR op 9 oktober een themadag over personenschade (letsel- en overlijdensschade). Een themadag in de vorm van een ‘professionele ontmoeting’. Tijdens de middagsessie neemt een aantal letselschadeadvocaten deel aan de werkgroepen rond dit thema.
Meer informatie

Themadag ‘Anonieme informatie… blind op afgaan?’
Steeds vaker wordt anonieme informatie gebruikt om een strafproces te starten. Maar waar komt deze informatie vandaan en hoe wordt deze getoetst? En wat doen politie en justitie met deze gegevens? Sprekers en deelnemers buigen zich op 14 oktober over deze vragen.
Meer informatie

Themamiddag ‘De assurantietussenpersoon – tussen aansprakelijkheid en verzekering’
De assurantietussenpersoon kan worden gezien als een spil in de verzekeringsmarkt. Door zijn bemiddeling komen vele polissen tot stand. Het is van zijn werkwijze afhankelijk of een verzekeringsproduct aansluit op de wensen en behoeften van de klant. De zorgplicht van de assurantietussenpersoon is daarom de rode draad tijdens deze middag op 6 november.
Meer informatie

Bijeenkomst ‘De bijzondere getuige’
Door de recente ontwikkelingen op het gebied van bijzondere getuigen en de behoefte (noodzaak) om hierover met elkaar in gesprek te gaan, organiseert SSR op 12 november een bijeenkomst rond ‘De bijzondere getuige’. Aan de orde komen onder andere de psychologische kant van bijzondere getuigentrajecten en de theoretische- en praktische routes van de bijzondere getuigen (van politie naar officier van justitie naar de rechter-commissaris en de zitting).
Meer informatie

SSR-agenda
Meer SSR-evenementen, webcolleges en -bijeenkomsten worden gedurende het jaar toegevoegd. Het meest recente overzicht leest u in de SSR-agenda.

Nieuwsoverzicht