SSR aanbod 2016 online

Het SSR aanbod voor 2016 staat nu online. Om voor iedereen binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie de roosterplanningen te vergemakkelijken, wordt het aanbod voortaan twaalf maanden vooruit online gepubliceerd. SSR plaatst nieuw geplande cursusuitvoeringen en events direct op de website. Regelmatig bezoek is daarom aan te raden bij oriëntatie op leeractiviteiten. Inschrijving is het hele jaar mogelijk.

Aanbod Rechtspraak

“Op dit moment is het in de praktijk nog regelmatig zo dat men zich rondom de zomermaanden oriënteert op opleidingen om zich na de zomervakantie in te schrijven. SSR hanteert daarom dit jaar nog een inschrijfprocedure die grotendeels gelijk is aan die van vorig jaar. Toch willen we dat patroon doorbreken om meer aan de wens van de individuele cursist tegemoet te komen”, vertelt Coen Tanis, teamleider SSR Servicedesk. “SSR biedt het hele jaar door nieuwe cursustitels en uitvoeringen aan. Wanneer een gerecht zich op één inschrijfmoment richt, kunnen later toegevoegde – en vaak op de actualiteit gerichte cursussen – al snel uit het zicht van de cursist raken. Dat is een gemis.”

“Uiteraard willen we rond het inschrijven zoveel mogelijk aan de wensen van de gerechten tegemoet komen, maar het is niet eenvoudig om iedereen optimaal te bedienen”, vervolgt Tanis. “Het ene gerecht wil zo snel mogelijk inschrijven, terwijl het andere gerecht graag meer tijd neemt om de opleidingsvraag vast te stellen. Daarom geven we snelle inschrijvers nu nog het voordeel van een directe bevestiging (inschrijven = plaatsing). Voor de gerechten die meer tijd nodig hebben, reserveren we – afhankelijk van het maximale aantal deelnemers van de cursus – enkele plaatsen. Op deze manier komen we beide groepen tegemoet. We streven er echter naar om samen met de gerechten tot een continu proces van aanbod en inschrijving te komen.”

Aanbod Openbaar Ministerie

Ook het aanbod voor het Openbaar Ministerie is inzichtelijk op de site. Tanis: “In samenspraak met het OM is – net als afgelopen jaar het geval was – het aanbod per werkomgeving opgenomen. De werkomgevingen bestaan uit leergangen en verdiepende leeractiviteiten (de leergangen vormen het vereiste instapniveau voor de uitoefening van het vak en de verdiepende leeractiviteiten dienen ter ondersteuning daarvan). Daarnaast is het volledige aanbod voor het OM per onderwerp te bekijken. Dit is breder dan het aanbod per werkomgeving en bevat onder andere het aanbod voor administratief medewerkers, actualiteitenbijeenkomsten en masterclasses. Ook met het OM gaan we in overleg over een continue planning.” 

Website meest actueel

Cursisten kunnen zich via de SSR-website per rechtsgebied/onderwerp oriënteren op het opleidingsaanbod. Per rechtsgebied (bestuursrecht, civiel, straf, personen- en familie en internationaal) zijn schema’s opgenomen waarin aangegeven wordt of het om een basis- verdiepende-, actualiteitencursus of een master gaat. Tanis: “Door op de individuele cursussen in de schema’s te klikken is meer informatie te vinden. Alle cursussen zijn daarbij voorzien van een datum en een locatie, zodat gericht ingeschreven kan worden. En naar gelang de vraag, blijft het aanbod in beweging; zo kan er bij meer belangstelling een extra uitvoering worden gepland. Zodra deze datum bekend is, wordt dat zichtbaar op de cursuspagina. Onze website biedt dan ook altijd de meest actuele stand van zaken.”

Meer informatie

Hebt u vragen of opmerkingen over ons aanbod? Neem dan contact op met onze Servicedesk (E: ssrservicedesk@ssr.nl/ T: 088-3613212) De SSR Servicedesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 17.00 uur.
 

Nieuwsoverzicht