Reacties Raiocongres 2015

Meer dan 200 bezoekers waren aanwezig tijdens het raiocongres 2015. SRR vroeg een aantal van hen om een reactie.

Marjolijn Goofers (31), raio parket Breda:

Ik ben aan het einde van mijn zwangerschapsverlof, dus ik kom zeker ook bijkletsen met de mensen van opleidingsgroep. Ik ben blij dat er hier vandaag out of the box wordt gedacht, dat is goed voor de rechtspraak. Bij Rutger Bregman miste ik een beetje de aansluiting bij het werk van rechters en officieren. “Een ideaal nastreven is goed: ik geloof in een utopie in het klein, op de werkvloer.”

 

 

 

Maarten Koenis (42), rio rechtbank Noord-Holland:

“De locatie is heel mooi, ik houd van industrieel erfgoed. Ik kom hier om meer van mijn collega-opleidelingen te ontmoeten. Je werkt meestal met een klein groepje rio’s, maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Het is goed elkaar te treffen. Het idee om met de buzzmaster te zaal te bespelen vind ik heel aardig, het kwam in de presentatie van Reinier van Zutphen alleen niet helemaal uit de verf. De gestelde vragen waren niet even helder. De rechter die een zaak voor de camera moet toelichten bijvoorbeeld, is dat een rechter of de persrechter? Dat verschil is heel belangrijk.”

 

Sophie van den Besselaar (28), oio parket Oost-Nederland:

“Ik vind het stemmen met je mobiel in de zaal heel leuk. Je ziet ook goed de verschillen tussen  OM en rechtspraak. Dat wij officieren meer vertrouwen hebben in ons inburgeringexamen bijvoorbeeld. Het is een verfrissende manier om tegen zaken aan te kijken. Ook de gesprekken tussendoor met andere oio’s, rio’s en raio’s zijn leuk. Ik vind het jammer dat het Raio-congres nu verdwijnt. Wij doen onze opleiding zonder rechters, dan is voor de brede context wel goed om ze af en toe te ontmoeten.”

 

Nieuwsoverzicht