Meryem Aksu rondt als eerste Rio-opleiding af

Meryem Aksu heeft in 15 maanden de nieuwe Rio-opleiding afgerond. Felicitaties, bloemen en een bul ontving zij vrijdag 17 juli jl. van Rosa Jansen, voorzitter College van Bestuur SSR, en Takvor Avedissian, president van de rechtbank Overijssel.

‘Meryem Aksu is en was letterlijk de eerste. Bij haar geldt snel, sneller, snelst. Ook op de eerste dag van de start van de nieuwe Rio-opleiding stond zij al een uur voor aanvang aan de poort bij SSR’, aldus Rosa Jansen die haar als eerste toespreekt. ‘Meryem was in staat de opleiding in al haar facetten goed te organiseren. Ze viel op door haar actieve en vlotte aanpak van de eigen regie. Ze is uitstekend in staat tot reflectie en feedback. Het verloop van haar opleiding verliep zo vlot dat het bestuur van de rechtbank besloot om een vervroegde eindbeoordeling aan te vragen ‘. Rosa zegt dat ze trots is om haar het eerste getuigschrift voor de nieuwe opleiding uit te reiken.
(foto: Rick Witteveen)

Superlatieven klinken er in overvloed in de bestuurskamer van president Takvor Avedissian in Zwolle. ‘Een opvallende verschijning, een gevoelig mens, een echte reflecteerder, een bijzonder jurist en rechter’ zijn zomaar wat omschrijvingen die door Takvor opgesomd worden. Meryem wordt er duidelijk verlegen van.

De verse rechter in spe reageert: ‘De nieuwe Rio-opleiding heeft mij veel gebracht. Ik dacht eigenlijk dat ik de opleiding niet nodig had. Ik heb op allerlei gebied heel veel geleerd. Zaken die mij direct op de werkplek geholpen hebben. Vooral de niet juridische aspecten van de opleiding. De kernkwadranten, intervisie, feedback geven, de cursus zitting houden, persoonlijk Leiderschap. Ik ben er zo blij mee. Zonder deze opleiding had ik wellicht een valse start gemaakt’.

Meryem vertelt dat de opleiding haar ook vrienden voor het leven heeft gegeven. Om in een groep te mogen leren en je te mogen ontwikkelen was een hele bijzondere ervaring. ‘De groepsdynamiek was soms heel heftig. Je eigen verantwoordelijkheid daarin nemen is dan van belang’.

Tot slot dankt Meryem de kernopleider Marcel Snijders. ‘Hij was mijn baken als het heftig werd en er veel op je afkwam’. Nog een foto om het historisch momentje vast te leggen en Meryem vertrekt om te genieten van een welverdiende vakantie. Over een maand verhuist zij met haar gezin definitief naar Zwolle.

Nieuwsoverzicht