Live webinars arbeidsrecht bovenop de actualiteit

Het eerste SSR live webinar arbeidsrecht van 18 mei jl. is succesvol verlopen. Op verschillende plaatsen in het land is het webinar, alleen of in groepen, bekeken en zijn ‘live’ vragen gesteld. Het interactieve, actuele en plaatsonafhankelijke karakter van een webinar zijn belangrijke stappen voorwaarts richting just-in-time leren waarmee tevens een kosten- en tijdbesparend effect bereikt wordt.

Paul Rousseau (raadsheer Hof ’s Hertogenbosch) volgde het webinar samen met een tiental raadsheren en juridisch medewerkers belast met arbeidsrechtzaken. “Het tijdstip (tussen de middag) sprak ons erg aan en in een vergaderruimte hebben wij het webinar via de beamer bekeken. De actualiteit van het college was verrassend. Uitspraken van enkele dagen daarvoor werden nu al door de docent behandeld. We zijn nu in een zeer korte tijd bijgepraat, Uiteraard is dat – zeker in groepsverband – kosten- en tijdbesparend. Kortom, een toe te juichen en navolgbaar initiatief”.

Op voorhand hadden zich vijfentwintig deelnemers aangemeld. “Een voorzichtig maar veelbelovend begin”, vertelt SSR cursusmanager Lex van Gelder. “Deze primeur gaf ons de gelegenheid een aantal zaken te testen want het blijft altijd de vraag hoe iets als dit in de praktijk uitpakt. Daar kijken we  tevreden op terug. Daarnaast bleek dat in sommige gevallen meer mensen meekeken dan het aantal aanmeldingen deed vermoeden. Ook dat is een pluspunt. We experimenteren nog met de tijdstippen. Het eerste webinar vond plaats tijdens lunchtijd, het tweede vind plaats in de namiddag en het derde in het begin van de avond. Het geeft onze collega’s op de Nederlandse Antillen – ook van hen kregen we een vraag om deel te nemen – in ieder geval de kans om ook mee te kijken!”

Docent Ruben Houweling kijkt eveneens positief terug op het eerste van de drie webinars over dit onderwerp. “Een groot voordeel van deze webinar-reeks is natuurlijk dat we in korte tijd actualiteiten kunnen behandelen. Zo besprak ik deze keer de toen net verschenen ontslagregelingen en de eerste twee WWZ-vonnissen. Wat ik daarnaast mooi vond is dat er ook daadwerkelijk interactie ontstond doordat rechters vragen stelden via het scherm. Natuurlijk zijn er altijd punten voor verbetering. Zo zal ik de volgende webinars proberen te verrijken met ‘polls’, waarmee we de interactie nog meer kunnen verhogen. Ik zie nu alweer uit naar de volgende sessie!”

Data volgende webinars

  • 10 juni 2015 | 16.00 – 17.00 uur
  • 7 juli 2015 | 19.00 – 20.00 uur


Aanmelden
Wilt u deelnemen aan één of meer live webinars arbeidsrecht? Meldt u zich dan aan via ssrservicedesk@ssr.nl of uw opleidingscoördinator. Daarna ontvangt u de instructies voor het volgen ervan.

Belangrijk: om toegang te krijgen tot de webinars heeft u een MIJN SSR-account nodig. Indien u dit nog niet heeft, dan kunt u dit verkrijgen via de SSR servicedesk (e: ssrservicedesk@ssr.nl /t: 088-3613212). U dient wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.

Meer informatie arbeidsrecht
Bekijk de flyer voor het volledige SSR-aanbod arbeidsrecht.

Nieuwsoverzicht