General Assembly EJTN volgend jaar in Amsterdam

Amsterdam is op 9 en 10 juni 2016 de locatie van de Algemene Vergadering van het EJTN. Met een opvallend filmpje werd dit nieuws vorige week tijdens de AV 2015 in Riga kenbaar gemaakt.

De General Assembly van het platform van Europese juridische opleidingsinstituten vindt altijd plaats in het land dat het roulerend voorzitterschap van de Europese Raad bekleedt. Volgend jaar is dat Nederland.

In 2016 krijgt SSR derhalve de rol van ‘gastheer en organisator’ van de GA van het EJTN.  SSR is in 2013 tijdens de GA in Dublin met een overgrote meerderheid herkozen tot lid van de Steering Committee, het dagelijks bestuur van het EJTN. Vorig jaar tijdens de GA in Thessaloníki werd SSR gekozen tot voorzitter van de belangrijke werkgroep ‘Judicial Training Methods’.

Ook de Nederlandse wijze van kennisdeling van Europees en Nederlands recht en training van juridische professionals is een groot voorbeeld binnen Europa, zo moge blijken uit de ‘Study on Best Practices of Training of Judges and Prosecutors in Europe’,  die op verzoek van de Europese Commissie en het Europese Parlement door het EJTN is uitgevoerd.

Het filmpje onthulde op hilarische wijze de data en locatie tijdens de GA in Riga vorige week. Het wordt voor de Nederlandse rechtspraak een unieke kans en mogelijkheid het beste te tonen onder het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Bekijk het filmpje

 

Nieuwsoverzicht