Eerste drie rondes SSR Zesdaagse verplaatst

De eerste drie rondes (locaties: Haarlem, Den Bosch en Leeuwarden) van de SSR Zesdaagse worden verplaatst. Aanleiding van dit besluit zijn de verzoeken die SSR vanuit de Rechtspraak hierover ontving en de constatering dat de aandacht van veel medewerkers in de Rechtspraak op dit moment naar andere onderwerpen uitgaat.

Het uitstel van de eerste drie rondes betekent dat de eerste ronde op 29 september a.s. start in Maastricht (voorheen de vierde ronde) met het onderwerp ‘Lege sturing’. Inleiders zijn Paul Frisse en Marc Loth. Zij discussiëren over een meer dan ooit actueel thema; de ontoereikende en niet adequate sturingsmiddelen in de R/rechtspraak als geld, mensen en werkprocessen.

De tweede ronde met als onderwerp ‘Professionele standaarden’ is op 14 oktober in Breda en de derde ronde ‘Rationeel beslissen’ vindt plaats op 29 oktober in Zwolle. Nieuwe data voor de rondes in Haarlem, Den Bosch en Leeuwarden worden – na overleg met de inleiders – zo snel mogelijk gecommuniceerd. Diegenen die zich al voor deze rondes hebben aangemeld zijn persoonlijk geïnformeerd.

Masterclasses

De SSR Zesdaagse betreft een serie masterclasses waar Rechtspraak en wetenschap elkaar ontmoeten. Zes dagen, zes locaties en zes zeer actuele onderwerpen die de R/rechtspraak aangaan. Telkens presenteren twee ‘inleiders’ een verdiepende benadering van het onderwerp waarna er volop ruimte is voor discussie.

Om de reistijd tot een minimum te beperken is gekozen voor een geografische spreiding van de rondes. Om de dagelijkse werkzaamheden zo min mogelijk te belasten is daarnaast voor een namiddag-programma gekozen waar het leerzame (PE punten) wordt gecombineerd met het aangename (naast een aantrekkelijk programma is ook aan een lichte maaltijd gedacht).

Afhankelijk van de locatie zijn er 30 tot 40 plaatsen per ronde beschikbaar. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden is mogelijk via events@ssr.nl.

Meer informatie over de SSR Zesdaagse leest u hier

Nieuwsoverzicht