Wie wint de gele toga?

Deze maand gaat de SSR Zesdaagse van start in Den Bosch. Dertien sprekers strijden daarbij om de gele toga. Een prijs bedoeld voor de meest inspirerende en interactieve presentatie. De echte winnaars van deze strijd zijn natuurlijk de bezoekers.

De SSR Zesdaagse: een ontmoeting tussen wetenschap en rechtspraak rond het rechterlijk oordeel in de breedste zin. Niet alleen het vonnis, maar de gehele gerechtelijke procedure wordt daarbij onder de loep genomen. En dat door de ogen van zes koppels samengesteld uit o.a. een arts, universitaire docenten, hoogleraren, psychologen, onderzoekers en vertegenwoordigers uit de Nederlandse en Belgische rechtspraktijk.

Gezamenlijk behandelen zij zes thema’s op zes verschillende locaties die als geheel maar ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd. De Zesdaagse biedt verdieping, kennisoverdracht en interactiviteit ineen en is met name bedoeld voor ervaren rechters, raadsheren en officieren van justitie.

Thema’s en data Zesdaagse 2014

Ronde 1: Waarheidsvinding – Den Bosch do. 30 januari
Ronde 2: Regie & emotie – Zwolle di. 11 februari
Ronde 3: Oordeelsvorming – Amsterdam di. 18 februari
Ronde 4: Publieke verantwoording – Utrecht do. 6 maart
Ronde 5: Onafhankelijk & ontvankelijk – Rotterdam do. 13 maart
Ronde 6: De concerncode – Den Haag do. 20 maart

Bezoekers van de Zesdaagse zijn tevens uitgenodigd voor een zevende en afsluitende bijeenkomst op 10 april in Utrecht. De vraag ‘Bent u moedig genoeg om de waarheid te achterhalen?’, staat hierin centraal. Daarnaast neemt het (volgens de vakjury) beste koppel de ‘Gele Toga’ in ontvangst. Het volledige programma leest u op onze website.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via uw opleidingscoördinator (code ARRMZESD). De prijs per ronde bedraagt: € 135,-. Het bijwonen van alle rondes geeft een duidelijke meerwaarde. Wilt u deze alle zes bijwonen dan geldt een prijs van € 750,-

Voor meer informatie over de Zesdaagse kunt u contact opnemen met SSR Events
E: events@ssr.nl / T: 06-11 78 84 30 (Elise Bloem).

Nieuwsoverzicht