Wegens succes geprolongeerd: Themadag Zorgfraude

Met enige regelmaat in de pers: berichten over zorg- en toeslagfraude. De SSR themadag Zorgfraude speelde daarop in en bleek te voldoen aan een vraag. Nu wegens succes geprolongeerd in het najaar.

Diederik Greive“Een voorbeeld van vraag gestuurd onderwijs”, volgens Diederik Greive, vicevoorzitter CvB SSR en hoofdofficier van justitie. “De hele keten heeft te maken met fraude op het gebied van huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag. Ook de fraude met ons ingewikkelde zorgsysteem is bekend. Met het initiatief van een themadag over zorgfraude hebben onze cursusmanager Carmen Verbeek en lector Leon van der Plas ingespeeld op een behoefte van raadsheren, rechters, RC’s, en medewerkers van het Openbaar Ministerie”. 

“We hebben aan cursisten gevraagd welk onderwerp hen nu bijzonder bezig houdt en dat bleek zorgfraude”, aldusCarmen Verbeek Verbeek. “Vervolgens hebben we dit gepolst bij specialisten op het gebied van fraude binnen het OM en de Rechtspraak. In overleg met hen en met Ministerie van Financiën hebben we besloten een themadag te organiseren en interessante sprekers te vinden. Het resultaat was boven verwachting: 32 deelnemers, geen enkele no show en een waardering met een 8.2! We denken dat er nog meer veel medewerkers binnen de RO zijn die de themadag zullen boeien. Meer kennis krijgen over een dergelijk lastig onderwerp aan de hand van casus uit de praktijk, is tenslotte een interessant doel voor meerdere medewerkers”.

Alex Tuinstra, sr medewerker NFK in Assen nam deel aan de themadag en was enthousiast: “Ik ben met een goed gevoel naar Assen teruggereisd. Het was een leerzame dag met een interessant programma. Met verschillende invalshoeken vanuit OM, ZM en Min van Financiën, boeiende betogen, heldere uitleg van de jurisprudentie. Ik heb sommigen zelfs met een 9 gewaardeerd!” Carmen Verbeek is er trots op. Missie geslaagd! Tuinstra: “Ik loop al een tijdje rond in het fraudewereldje en bezoek regelmatig themadagen over dit onderwerp. Maar deze themadag is zeker voor herhaling vatbaar”!

Herhaling Themadag Zorgfraude: 9 december 2014.

Aanmelden kan via uw opleidingscoördinator (cursuscode SRRSCSFR.1401).Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de servicedesk: 088 361 3212 of ssrservicedesk@ssr.nl

 zie de bijlage voor het programma.
 

Nieuwsoverzicht