Themadag ‘Gezondheid verzekerd?’

Is gezondheid verzekerd? Een terechte vraag. Op vrijdag 14 november 2014 organiseren het kenniscentrum Verzekeringsrecht en het kenniscentrum Milieu en Gezondheid in samenwerking met SSR de themadag ’Gezondheid verzekerd?’ De dag vindt plaats in het paleis van Justitie te ’s Hertogenbosch van 10:30 tot 16:15 uur.

De themadag ‘Gezondheid verzekerd?’ biedt een programma op het snijvlak van verzekeringsrecht en personenschade. Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: wat is de rol van verzekeraars in het letselschadeproces, hoe verloopt het traject van de personenschadebehandeling en wat krijgt de rechter uiteindelijk ter beslissing voorgelegd? Vanuit verschillende invalshoeken behandelen  diverse deskundigen deze vragen.

Sprekers

Tijdens de themadag is er een gezamenlijk ochtendprogramma waarin prof. mr. Mop van Tiggele-van der Velde (hoogleraar verzekeringsrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam en Radboud Universiteit Nijmegen) een inleiding verzorgt over de first en third party verzekering. Vervolgens bespreken mr. Theo Kremer (directeur Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PiV)) en mr. Geertruid van Wassenaer (advocaat, Van Wassenaer Wytema letselschade advocaten en mediators) de praktijk van de personenschadebehandeling.

Workshops

Tijdens het middagprogramma is er gelegenheid tot het volgen van twee (van vier) workshops:
– De rol van de arbeidsdeskundige bij letsel en de arbeidsongeschiktheidsverzekering
– De Zorgverzekering
– Subrogatie en voordeelstoerekening
– Aansprakelijkheid bij sport en spel en verzekeringsaspecten.
Na aanmelding voor de themadag ontvangt u per e-mail een bevestiging. Hierin is ook een link opgenomen naar een webformulier waarin u kunt aangeven welke twee workshops u wilt volgen.

Aanmelden

U kunt zich voor de themadag aanmelden via uw opleidingscoördinator onder vermelding van code CRZSTKGV). Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor annuleringen na 1 november 2014 en in geval van ‘no show’ wordt echter € 50,- aan administratiekosten in rekening gebracht.

Meer informatie

Kenniscentrum Verzekeringsrecht: kenniscentrumverzekeringsrecht@rechtspraak.nl
Kenniscentrum Milieu en Gezondheid: kenniscentrum-MILG@rechtspraak.nl
SSR: ssrservicedesk@ssr.nl

Het volledige programma leest u in de flyer.

 

Nieuwsoverzicht