SSR opleidingsaanbod OM 2015 online

In samenwerking met het Parket-Generaal, vertegenwoordigers van het Ressortsparket, 1e-lijns OM-onderdelen en diverse portefeuillehouders binnen het Openbaar Ministerie, heeft SSR het opleidingsaanbod OM 2015 samengesteld.

Berry Stinissen“Het aanbod bouwt voort op dat van 2014 waarbij een begin werd gemaakt met leeractiviteiten die passen binnen de diverse werkomgevingen”, zegt Berry Stinissen, senior cursusmanager bij SSR. “Uitgangspunt is dat leren en werken worden gekoppeld. Het 2015-aanbod is daarom compacter gemaakt en sluit nu volledig aan bij de vijf OM-werkomgevingen (productie, interventie, onderzoek, ondermijning en hoger beroep).”

Leergangen en verdiepende leeractiviteiten

De werkomgevingen bestaan uit leergangen en verdiepende leeractiviteiten. Het concept van de leergang is nieuw voor het OM. Stinissen: “De activiteiten in een leergang zijn in volgorde van kennisopbouw geplaatst. De kennis en ervaring die worden opgebouwd door het volgen van de leergang vormen het vereiste instapniveau van de werkomgeving. De verdiepende leeractiviteiten dienen ter ondersteuning van de uitoefening van het vak. Medewerker en leidinggevende maken daarover afspraken in een persoonlijk ontwikkelingsplan. Op basis hiervan volgt deelname aan Diederik Greiveverdiepende leeractiviteiten.”, aldus de SSR cursusmanager.

Inventarisatie

Voor een goede inventarisatie van de opleidingsbehoefte doet SSR een beroep op de diverse OM- onderdelen. “Alleen wanneer er duidelijk en stevig gestuurd wordt op de ontwikkeling van mensen én het vak heeft opleiden zin”, zegt Diederik Greive, College van Bestuur SSR-OM. “Het blijft belangrijk om met gezond verstand te kijken naar de opleidingsbehoefte van de medewerker én de organisatie. Oftewel, wat heeft een medewerker nodig om binnen de werkomgeving zijn/haar vak goed uit te oefenen? Dát moet leidend zijn en geen lijstjes waarbij we opleidingen afvinken”, zegt Greive.

Bekijk het SSR opleidingsaanbod OM 2015

 

Nieuwsoverzicht