SSR themadagen en events in het najaar

SSR organiseert in het najaar weer diverse themadagen en events. Zo vindt er op 9 oktober de jaarlijkse Meillo-lezing ‘Passie voor het recht’ plaats in Amsterdam. Centraal thema dit jaar is Passie voor het internationale recht. Sigrid Kaag, Nederlands diplomaat bij de Verenigde Naties in New York, is een van de keynote sprekers. Kaag is Special Coordinator van de OPCW-UN mission gericht op de verwijdering en vernietiging van het chemisch wapenarsenaal in Syrië.

Verder presenteert SSR Prof. dr. Ernst Hirsch Ballin, hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht aan de Tilburg University en hoogleraar Rechten van de mens aan de UvA. Mr. Hester van Bruggen is de derde spreker en afkomstig uit het OM. Zij is tot 1 september werkzaam als senior officier van justitie, unit International Crimes. Zij was betrokken bij onderzoek naar genocide en vervolging van oorlogsmisdadigers in Rwanda, Sri Lanka en Bosnië.

De Meillo-lezing is gebaseerd op het TEDx principe: de sprekers delen hun passie voor het recht in een kort vlammend betoog. Dit SSR event wordt voor de vierde keer georganiseerd. Bekijk hier een impressie van de Meillo-lezing van vorig jaar.

Aanmelden voor de Meillo-lezing kan hier.

Andere themadagen en events

Daarnaast heeft SSR in november en december de volgende themadagen op het programma staan:

  • Studiemiddag Tuchtrecht (6 november);
  • Dag voor de Belastingrechtspraak (7 november);
  • Ontwikkeling van Coaching en Intervisie in de rechterlijke organisatie (13 november);
  • Themadag Gezondheid verzekerd? (14 november);
  • Themadag Zorgfraude (9 december).

Interesse?

Noteer dan alvast de datum in uw agenda en houd de SSR Agenda in de gaten voor meer informatie over het programma.

Nieuwsoverzicht