Opening SSR cursuslocatie ’s-Hertogenbosch

“Als SSR nu eens gaat reizen. Dat scheelt ons veel tijd. Nou dat hebben we gedaan”, met deze woorden opende Rosa Jansen (voorzitter CvB SSR), de nieuwe cursuslocatie in het gerechtsgebouw te ’s-Hertogenbosch.

Samen met Christa Wiertz, de President van de Rechtbank Oost-Brabant, opende Rosa Jansen, voorzitter CvB SSR, op 1 september vroeg in de ochtend jl. deze nieuwe cursuslocatie. Ook aanwezig waren de docenten en cursisten van de cursus Bijzondere opsporingsbevoegdheden.

Christa Wiertz heette mede namens Bart Nieuwenhuizen (Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant) en Ronald Philippart (President van het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch) de cursisten welkom in de – volgens haar – ‘prettig  ingerichte locatie’.

Naast de hoofdvestiging in Utrecht heeft SSR nu drie externe cursuslocaties: in de gerechtsgebouwen te Rotterdam, Amsterdam en ’s-Hertogenbosch. In het najaar van 2015 opent een vierde cursuslocatie in het nieuwe gerechtsgebouw te Zwolle. “Daarmee zitten we redelijk verspreid door het land en zijn de afstanden beter bereisbaar. Door meerdere cursusuitvoeringen op verschillende locaties in het land aan te bieden, kan de cursist kiezen”, vertelt Jansen, “Maar belangrijker nog is dat deze externe locaties meer mogelijkheden geven om samen te werken met de mensen uit de gerechten en parketten. Wij als SSR hebben verstand van leren, maar de kennis zit veel bij de gerechten en parketten. SSR is blij met deze nieuwe plek en kansen.”

Het feestelijke moment in ‘-Hertogenbosch werd natuurlijk afgesloten met Bossche bollen.

Nieuwsoverzicht