Nieuwe uitdaging voor Diederik Greive

Diederik Greive gaat per 1 februari 2015 als hoofdofficier leiding geven aan het Parket-Generaal, het hoofdkantoor van het OM in Den Haag. Op dezelfde datum treedt hij terug als vicevoorzitter van het College van Bestuur van SSR.

Met zijn vertrek komt een einde aan een periode van vijf jaar, waarin Diederik in diverse functies (directeur opleidingen OM, projectleider NEXT en laatstelijk als vicevoorzitter van het College van Bestuur van SSR, bij SSR werkzaam was. “De afgelopen vijf jaar ben ik met enorm veel plezier werkzaam geweest bij SSR. SSR fits like a glove”, zegt Diederik Greive. “Het werk dat ik bij SSR deed, was op mijn lijf geschreven. Het paste helemaal bij mijn passie voor ontwikkelen, voor leren, les geven, of, zoals we tegenwoordig zeggen: het maken van leeractiviteiten. Ik geloof heel erg dat leren helpt het vak en de organisatie beter te maken. Dat dit bij SSR kan in de context van OM én Rechtspraak is een extra dimensie die het werk bij SSR nog aantrekkelijker maakte.”

“We hebben grote stappen gezet. SSR is van cursusorganisatie veranderd in een organisatie die allerlei soorten onderwijs maakt, gericht op vakinhoud, leiderschap, vaardigheden, verdieping, om maar enkele te noemen. Het imago van SSR bij het OM is nu goed. Met SSR kun je thuiskomen. Maar de klus is nog niet af”, zegt Diederik.

De nieuwe uitdaging die Diederik bij het Parket-generaal wacht is pittig. “In het PaG komt een mooie variëteit van functies en taken bijeen. De organisatie heeft een plaats in het hart van het OM, waarin allerlei aspecten van de organisatie samen komen: strategie en beleid, het wetenschappelijk bureau van het OM, rechtspositie, communicatie. Die breedte en de behoefte aan creativiteit sluit goed aan bij mijn profiel en ambitie en bij de ervaring die ik bij SSR en daarvoor bij Prisma heb opgedaan. Op die rol in het primaire proces van het OM verheug ik me.”

Nieuwsoverzicht