Nieuwe Lectoren bij SSR

SSR verwelkomt Gea Brands-Bottema als nieuwe lector familie- en jeugdrecht en Kim van der Kraats als nieuwe lector civiel recht.

Gea Brands-Bottema is senior rechter bij de rechtbank Gelderland. Daarnaast is zij op dit moment landelijk projectleider ten behoeve van de implementatie per 1 januari 2015 van de nieuwe Jeugdwet en Kinderbeschermingsmaatregelen. Utrecht is haar niet onbekend. Gea startte haar loopbaan als universitair docent bij de Universiteit Utrecht, vakgroep Rechtstheorie/Encyclopedie. Naast lesgeven heeft zij gepubliceerd op het terrein van het jeugdrecht en is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam. In 1997 stapte ze over naar de rechterlijke macht. Eerst als handelsrechter bij de rechtbank Utrecht en daarna als familie- en kinderrechter bij de rechtbank Zutphen. In Arnhem is zij een jaar parttime gedetacheerd geweest bij het Landelijk bureau Mediation naast rechtspraak. In 2007 kon zij als VPI terecht bij het team jeugd in Arnhem, waardoor ze ook als kinderrechter in jeugdstrafzaken kon optreden. Gea start per 1 september 2014.
 
Kim van der Kraats is kantonrechter bij de afdeling civiel recht van de rechtbank Midden-Nederland. Na afronding van haar raio-opleiding (in Groningen, Amsterdam en Alkmaar) is zij hier sinds 2010 werkzaam. Kim heeft meerdere publicaties op haar naam over de opleiding én de kwaliteit van de rechtspraak en op het gebied van arbeidsrecht (waar zij regelmatig cursussen in geeft). Ook is Kim bestuurslid bij de NVvR. Naast haar werk als rechter doet zij promotieonderzoek naar de kantonrechtspraak. De afgelopen jaren is zij al regelmatig betrokken geweest bij projecten van SSR. Kim start op 15 juli 2014.

Beide lectoren stellen zich binnenkort nog nader voor.

Nieuwsoverzicht