Nieuwe aanpak van kennisdeling

In 2015 treedt de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking. Ter voorbereiding op deze wetswijziging en de impact hiervan op het werk van de kantonrechter, heeft SSR een aantal webcolleges opgenomen. Daarmee wordt actuele kennis op een bijzondere wijze ontsloten.

Het delen van kennis en het snel ter beschikking kunnen stellen van actuele juridische ontwikkelingen en trends zijn voorwaarden voor een kwalitatief hoogstaande rechtspraak. Niet voor niets is het de uitdaging en missie van SSR als opleidingsinstituut om collega’s up-to-date te houden. Nieuwe vormen om actuele ontwikkelingen snel en zelfs kosteloos te kunnen presenteren, hebben daarom onze aandacht. Gewijzigde financieringsstructuren maken in 2015 deze andere vormen mogelijk. We mogen dan ook spreken van een trendbreuk.

Nieuwe aanpak van kennisdeling

Een eerste voorbeeld is de volledig nieuwe aanpak van de presentatie van webcolleges met betrekking tot de WWZ. SSR heeft een achttal webcolleges ontwikkelt die voor iedereen binnen de rechterlijke macht vrij toegankelijk zijn. In deze colleges behandelen diverse arbeidsrechtspecialisten overzichtelijk de wijzigingen van de WWZ in hoofdlijnen. Deze online arbeidsrecht colleges zijn te zien op MIJN SSR. Het bekijken van deze colleges is tevens een perfecte voorbereiding op de themadag ‘Arbeidsrecht en de WWZ’ (zie hieronder). Deze kosteloze wijze van kennis ontsluiten en delen zal SSR verder uitbouwen in 2015. De volgende onderwerpen worden in de colleges behandeld:

  • WWZ bij SSR (het aanbod arbeidsrecht), door mr.drs. K.G.F. (Kim) van der Kraats webcolleges
  • Procesrecht en hoger beroep, door mr. R.S. (Rixt) de Vries
  • Contracten voor bepaalde tijd (ketenregeling en aanzegtermijn), door mr. M.V. (Monetta) Ulrici
  • Bijzondere bedingen: proeftijd en concurrentiebeding, door prof.mr. A.R. (Ruben) Houweling
  • Uitzend- & oproepovereenkomst, door prof.mr. A.R. (Ruben) Houweling
  • UWV-procedure en gronden, door mr.drs. A.A.J. (Alfons) Kouwenhoven
  • Kantonrechters-procedure en gronden, door mr.drs. K.G.F. (Kim) van der Kraats
  • Vergoedingen (transitie en billijkheid), door prof.mr. G.C. (Gerard) Boot


Bekijk de online webcolleges

Belangrijk: Om toegang te krijgen tot de webcolleges heeft u een MIJN SSR account nodig. Indien u dit nog niet heeft, neem dan contact op met SSR servicedesk (e: ssrservicedesk@ssr.nl /t: 088-3613212). U dient wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.

Themadag ‘Arbeidsrecht en de WWZ’

Tijdens de landelijke themadag op 23 april 2015 worden de gevolgen van de wetswijziging vanuit diverse invalshoeken door arbeidsrechtspecialisten besproken en bediscussieerd. De dag krijgt een praktische invulling door specifiek in te gaan op de vraagstukken die aan de kantonrechter voorgelegd kunnen worden en hoe hiermee om kan worden gegaan. In een panel van sprekers en vertegenwoordigers van de Kring van kantonrechters worden vragen behandeld en bediscussieerd.

Naar aanleiding van de wetswijziging heeft SSR het aanbod arbeidsrecht aangepast met diverse basiscursussen, verdiepingsmodulen, actualiteitencursussen en een master. Meer informatie over het aanbod arbeidsrecht en de themadag leest u in de flyer SSR en de WWZ 2015. De deadline voor inschrijving is 15 januari 2015. Voor vragen kunt u terecht bij Lex van Gelder, cursusmanager civiel recht (e: l.van.Gelder@ssr.nl / t: mobiel 06-10845110).

Nieuwsoverzicht