Docent Willem Witteveen omgekomen bij vliegramp Oekraïne

Met grote verslagenheid heeft SSR kennis genomen van het treurige bericht dat Professor Willem Witteveen, met vrouw en dochter bij de vliegramp in de Oekraïne om het leven is gekomen. Willem Witteveen was hoogleraar rechtstheorie en retorica aan Tilburg Law School, lid van de PvdA-fractie van de Eerste Kamer en SSR-docent van de Summercourse Rechtspraak, Taal en Literatuur.

Willem Witteveen was een zeer betrokken, bevlogen en gewaardeerde docent en doceerde sinds 2010 de onderdelen poëzie van wetgeving en de bureaucratie binnen de rechterlijke macht in de Summercourse Rechtspraak, Taal en Literatuur. Samen met de docenten Jeanne Gaakeer, Sanne Taekema, Pieter Ippel, Iris van Domselaar, Ton Hol en Hans Nieuwenhuis was hij verantwoordelijk voor het succes van deze Summercourse, die eind juni voor de vijfde maal samen met de Roosevelt Academy in Middelburg georganiseerd werd.

SSR wenst de nabestaanden, collega’s en cursisten die hem gekend hebben veel sterkte bij dit grote verlies. Tilburg Law School heeft een online condoleanceregister geopend. Via de volgende link kunt u het condoleanceregister raadplegen: online condoleanceregister.

Nieuwsoverzicht