Wet ‘Nadeelcompensatie en schadevergoeding’ toegelicht in webcollege

Op 1 juli 2013 is de Wet nadeelcompensatie en schadevergoeding bij onrechtmatige besluiten gedeeltelijk in werking getreden. In deze wet is geregeld hoe burgers en bedrijven een vergoeding kunnen krijgen voor schade die zij lijden als gevolg van een onrechtmatig besluit van een bestuursorgaan. In een SSR-webcollege lichten deskundigen de nieuwe wet toe en leggen zij de gevolgen ervan voor de rechtspraktijk uit. Een onderdeel van het college is nu direct kosteloos te bekijken.

Het webcollege wordt verzorgd door de SSR-docenten prof. mr. B.J. van Ettekoven (sr. rechter in de rechtbank Midden-Nederland en hoogleraar staats- en bestuursrecht) en de heer prof. dr. B.J. Schueler (hoogleraar bestuursrecht). De in totaal achttien blokken variëren in duur van drie tot vijftien minuten. Het is niet noodzakelijk het hele college integraal te volgen. U kunt de voor u interessante thema’s afzonderlijk bekijken. Het gehele college duurt twee uur en twintig minuten. Het webcollege blijft een jaar lang beschikbaar in MIJN SSR.

“Via het webcollege kunnen zowel rechters, juridisch medewerkers als administratief medewerkers op een efficiënte manier de benodigde kennis opdoen”, vertelt Lisa Petrusma, cursusmanager bij SSR. “Natuurlijk kan je het college thuis volgen, maar het is ook interessant om met collega’s samen te kijken en de stof als basis voor een inhoudelijke discussie te gebruiken.” Het webcollege is op elk gewenst moment te raadplegen via MIJN SSR, de digitale leeromgeving van SSR.

Bekijk gratis het onderdeel van het webcollege voor de administratie

In het blok ‘Titel 8.4 en de administratie’ behandelen de docenten de gevolgen van de wet voor de administratief medewerkers in negen minuten. Dit onderdeel is op de website van SSR gratis beschikbaar voor de administratie én voor een ieder die een indruk van het webcollege wil krijgen.

Naar het gratis blok ‘Titel 8.4 en de administratie’

Naar het gratis blok 'Titel 8.4 en de administratie'

Meer blokken bekijken?

Wilt u toegang tot het gehele webcollege, dan kunt u zich hiervoor inschrijven via uw opleidingscoördinator. Een aantal rechtbanken neemt het webcollege bovendien collectief af voor de gehele afdeling. Uw opleidingscoördinator is hiervan op de hoogte.

De kosten van het webcollege bedragen € 79 per deelnemer. Voor een hele afdeling bedragen de kosten € 1.500 per gerecht. De cursuscode is: OBRRNASG.1301.

Nieuwsoverzicht