Werving van ‘kernopleider’ voor nieuwe initiële opleiding ZM gestart

De nieuwe initiële opleiding tot rechter en raadsheer kent behalve een nieuwe rol voor de praktijkopleider ook een nieuwe functie, namelijk die van kernopleider. Met het profiel en de selectieprocedure voor deze functie heeft SSR onlangs haar eerste concrete bouwstenen voor de nieuwe opleiding opgeleverd.

De kernopleider

logo initieel ZM vacature kernopleiderDe kernopleider is een ervaren rechter die trots is op zijn vak en die een passie heeft voor het overdragen van kennis en het delen van ervaringen. Hij of zij begeleidt de rio gedurende de gehele opleiding en speelt met name een actieve en rol binnen de voorfase en de doorlopende module ‘de lerende professional’. Het begeleiden en faciliteren van professionele en persoonlijke ontwikkeling staat daarbij centraal. De kernopleider bewaakt zo de ontwikkeling van competenties binnen thema’s als magistratelijkheid, samenwerking en intervisie. Hierbij wordt nauw samengewerkt en afgestemd met de lokale praktijkopleiders die de rio begeleiden op de werkplek binnen de verschillende leerwerkomgevingen in het gerecht.

De werving en selectie

Kernopleiders worden parttime gedetacheerd bij SSR. Afhankelijk van het aantal rio’s dat de opleider begeleidt, is de detachering maximaal tweeënhalve dag per week. SSR verwacht aanvankelijk drie kernopleiders aan te stellen. De startdatum van de functie valt samen met de start van de nieuwe opleiding op 1 januari 2014. Geïnteresseerden kunnen zich (bij voorkeur voor 7 juni) aanmelden voor de informatiebijeenkomst die op 18 juni plaats vindt, door een mail te sturen aan Lisalotte Hage, P&O-adviseur bij SSR, via e.hage@ssr.nl. Solliciteren kan tot 24 juni via wervingSSR@ssr.nl. De vacaturetekst en de selectieprocedure vindt u op de website van SSR.

De implementatie van de nieuwe opleiding

De oplevering van het profiel voor de kernopleider is onderdeel van de implementatie van de nieuwe opleiding. Andere lopende deelprojecten binnen SSR zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van passende leeractiviteiten en een beoordelingssysteem. De implementatie is een gezamenlijk project van SSR, de gerechten en de Raad voor de rechtspraak. Een deelprojectgroep vanuit de gerechten leverde onlangs het profiel op voor de nieuwe praktijkopleider, inclusief een vrijblijvende procedure voor de werving en selectie er van. Op Intro Landelijk vindt u onder ‘Projecten’ meer informatie over de implementatie van de nieuwe opleiding en de bijbehorende deelprojecten van de gerechten, de Raad en SSR.

Meer informatie over de nieuwe opleiding op www.ssr.nl.

Naar de projectpagina ‘Implementatie nieuwe initiële opleiding’ op Intro Landelijk (alleen toegankelijk voor medewerkers van de Rechtspraak)

Nieuwsoverzicht