Themamiddag nieuwe richtlijn kinderalimentatie

Hoe pakt de nieuwe richtlijn kinderalimentatie die sinds 1 april jl. van kracht is uit in de praktijk? Op 14 november onderwerpen professionals uit de praktijk de richtlijn aan een eerste evaluatie tijdens een door SSR en vFAS georganiseerde themamiddag.

Tijdens de middag zullen advocaten, rechters, enkele professionals uit de financieel-fiscale hoek, notarissen en gemeenteambtenaren hun ervaringen uitwisselen. “We merken dat de nieuwe richtlijn zeer in de belangstelling staat”, vertelt Astrid Hopma, die als cursusmanager bij SSR mede verantwoordelijk is voor de organisatie. “Deze themamiddag biedt de mogelijkheid om vanuit een multidisciplinaire benadering van gedachten te wisselen over de vernieuwingen.”

De middag start plenair met een korte introductie over het onderwerp. Vervolgens wisselen de deelnemers in themagroepen ervaringen uit over het nieuwe stelsel. Elke groep bestaat uit rechters, advocaten en één andere professional die de richtlijn beroepshalve gebruikt. Na afloop van de workshops wordt de themamiddag plenair afgesloten met een gezamenlijke netwerkborrel.  

De bijeenkomst vindt plaats in congrescentrum MeetingDistrict in Nieuwegein. Leden van de rechterlijke macht ontvangen drie PE-punten voor hun deelname aan de middag.

Meer informatie over het programma, de kosten en de wijze van aanmelden vindt u op de website van vFAS. Ook kunt u contact opnemen met Astrid Hopma, cursusmanager bij SSR via 06 3002 1880 of a.hopma@ssr.nl.


Kijk hier voor meer informatie over het jaarlijkse vFAS-congres, met dit keer als thema ‘De gescheiden ouders van de toekomst. Kinderen aan het woord’.   

Nieuwsoverzicht